Noul Renault Symbol este un Logan mai pretenţios

Autor: Iulian Dnistran 01 nov. 2012 Prezentări

Noul Renault Symbol – bazat pe noua Dacia Logan! de pe tare.ro

Precedentul Renault Symbol (care iniţial se numea Renault Clio Symbol) nu a fost altceva decât varianta sedan a celei de-a doua generaţii a modelului de clasă mică Renault Clio, având o carieră destul de lungă în Europa de Est şi în Orientul Mijlociu, cu precădere Turcia, unde a şi fost fabricat.

Acum a venit rândul unei noi generaţii Renault Symbol, care îşi face apariţia la Salonul Auto de la Istanbul. O generaţie nouă, dar care arată foarte familiar -probabil încă de la prima privire v-aţi dat seama că noul Symbol nu este altceva decât un… Logan ”machiat” în stil Renault.

Faţă de Dacia Logan, noul Renault Symbol arborează o imagine frontală care vrea să exprime mai mult stil şi eleganţă, în contradicţie cu stilul modelului românesc, Loganul arătând în primul rând robust.

Symbol se departajează faţă de Logan nu doar la nivelul calandrului, pe care domină impunătoare sigla romboidală Renault, ci şi printr-un spoiler frontal redesenat (deşi partea inferioară păstrează aceeaşi profilare aerodinamică precum la Logan), dar şi în ce priveşte aspectul farurilor, care, chiar dacă păstrează forma generală, au o altă amenajare interioară.

În ce priveşte partea din spate, Symbolul şi Loganul sunt identice, singurul efort care se mai remarcă pentru departajarea exterioară a celor două modele fiind montanţii centrali negri la Symbol, care îi conferă maşinii un aer mai elevat, precum şi paleta diferită de culori pentru caroserie.

La interior, Symbol preia în mare planşa de bord a noului Logan, dar în ce priveşte comenzile aerului condiţonat se remarcă o schimbare majoră: dacă Loganul are dreptul doar la un sistem de aer condiţionat manual, pentru Symbol este disponibilă climatizarea automată preluată de la noul Renault Clio.

În plus, Renault Symbol primeşte mai multă atenţie la detalii şi la capitolul tapiţerii sau plastice. Sistemul MediaNav similar cu cel de pe Logan, iar comenzile electrice ale geamurilor portierelor din spate au butoanele plasate pe consola centrală, în timp ce pentru uşile faţă sunt pe feţele interioare ale portierelor.

Ca şi gamă de motorizări, nimic nou faţă de Logan: şi pe noul Symbol este disponibil noul TCe pe benzină, de 90 CP şi cu un consum mediu de numai 5,3 litri/100 km, respectiv emisii de CO2 de numai 122 gkm, alături de care clienţii mai pot alege dieselul dCi de 1,5 litri, în cele două versiuni de putere, de 75 CP şi 90 CP.

Noul Renault Symbol urmează să debuteze pe piaţa auto din Turcia la începutul lui 2013, urmând apoi să fie lansat în Algeria şi Tunisia. În România, noul Symbol nu va fi comercializat – ceea ce e înţeles, dat fiind pericolul de canibalizare între Logan şi noul Symbol.

Voi ce preferaţi:

NOUL RENAULT SYMBOL SAU DACIA LOGAN?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide