Noul Volkswagen Golf Sportsvan – informaţii şi imagini oficiale cu succesorul lui Golf Plus

Autor: Adrian Mihălţianu 06 mai 2014 Prezentări

Volkswagen Golf Sportsvan este numele modelului care înlocuieşte vechiul Volkswagen Golf Plus. Prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2013 sub forma unui concept şi bazat pe aceeaşi platformă modulară MQB ca actualul Golf 7, noul monovolum german promite un consum de carburant scăzut şi propune o serie de tehnologii interesante.

La capitolul design, diferenţele dintre concept şi varianta de serie sunt aproape inexistente. Astfel, avem parte în continuare de o parte frontală şi un posterior asemănătoare cu varianta hatchback a Golfului, în vreme ce interiorul se încadrează perfect în actuala linie Volkswagen – cu două cadrane clasice de bord despărţite de un display, precum şi cu un ecran generos pe consola centrală.

Tot un Golf, doar că puţin mai mare

Conform comunicatului oficial, Volkswagen Golf Sportsvan e cu până la 90 kg mai uşor decât un Golf Plus, în timp ce consumul de combustibil ar trebui să fie cu aproximativ 20% mai mic.

Gama de motorizări include două propulsoare diesel şi patru pe benzină. Primul diesel are o capacitate de 1,6 litri şi produce 110 CP, iar al doilea este un 2,0 litri TDI cu 150 CP. Motoarele pe benzină se prezintă astfel – 1,2 litri TSI cu 85 CP, 1,2 litri TSI cu 110 CP, 1,4 litri TSI cu 125 CP şi 1,4 litri TSI cu 150 CP.

Cu excepţia versiunii pe benzină cu motor de 1,2 litri şi 85 CP (care vine doar cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte), toate propulsoarele pot fi cuplate fie la o cutie manuală, fie la o cutie automată DSG.

Printre concurenţi – Citroen C4 Picasso, Ford C-Max şi Peugeot 3008

Totodată, noul Volkswagen Golf Sportsvan este disponibil şi într-o variantă economică BlueMotion, care vine cu un propulsor diesel de 1,6 litri cu 110 CP şi cu câteva îmbunătăţiri aerodinamice, astfel că, cel puţin teoretic, consumul mixt este de doar 3,9 l/100 km.

Potrivit informaţiilor furnizate de Volkswagen, portbagajul noului Golf Sportsvan oferă un volum de încărcare de 500 de litri, cu 105 litri mai mult decât la predecesorul său.

Chiar dacă nu ar exista logoul VW pe volan, tot ai şti la ce te uiţi

În ceea ce priveşte noile tehnologii, monovolumul din gama Golf poate fi dotat cu echipamente precum DCC (şasiu adaptiv), XDS+ (diferenţial blocabil electronic), asistent la părăsirea benzii de circulaţie, frânare automată după impact, ACC (cruise control adaptiv), sistem de navigaţie cu hotspot pentru internet wireless, sistem audio de 400 W şi servicii ca Google Earth şi Google Street View.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide