Porsche mizează pe diesel pentru Cayenne: noul Porsche Cayenne S diesel are un V8 de 382 CP

Autor: Iulian Dnistran 12 sept. 2012 Prezentări

Porsche mizează pe o nouă versiune cu motor diesel a SUV-ului de lux Cayenne pentru a creşte vânzările la nivel mondial.

Noul Cayenne S diesel are sub capotă cea mai nouă generaţie a motorului V8 de 4,2 litri care este folosită în întregul grup Volkswagen. Cu două turbocompresoare şi cea mai nouă tehnologie a injecţiei common-rail, propulsorul dezvoltă 382 de cai putere şi 850 Nm, cu 150 Nm mai mult decât motorul montat pe varianta pe benzină Turbo. Sprintul de la zero până la 100 km/h durează 5,7 secunde, cu două secunde mai puţin decât are nevoie varianta diesel de bază cu motor V6, iar viteza maximă este de 252 km/h.

Ajutat de un rezervor de combustibil de 100 de litri disponibil opţional şi de cutia de viteze automată cu opt trepte şi sistem Start Stop, noul Cayenne S diesel are o autonomie teoretică de 1200 de kilometri şi un consum mediu de 8,3 l/100 km.

Exteriorul şi interiorul sunt identice cu cele ale variantei S pe benzină, cu excepţia inscripţiilor discrete „diesel” de pe aripile faţă.

Noul Porsche Cayenne S diesel va fi prezentat la Salonul Auto Paris 2012 şi va ajunge în showroom-uri la începutul anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide