Quimera AEGT, supercarul electric de 700 CP şi 300 km/h!

Autor: Oraan Mărculescu 17 aug. 2011 Prezentări

Firma spaniolă Quimera vrea să le propună celor pasionaţi de motorsport cea mai rapidă maşină electrică. Primul prototip al lui AEGT (All Electric GT) este deja în teste intensive, urmând ca anul următor să apară versiunea EVO II, pusă la punct pentru omologarea pe şosea şi circuit.

Quimera AEGT are trei motoare electrice, 700 CP, 1.000 Nm si atinge 300 kmh

Evident, bolidul are o structură monococă din fibră de carbon, cu proporţii generoase: lungime de 4,8 metri şi lăţime de 2,0 metri. Maşina este echipată cu trei motoare electrice de provenienţă americană, puterea totală ajungând la 700 CP, în timp ce valoarea cuplului maxim se cifrează la peste 1.000 Nm.

VIteza maximă pe care o poate atinge Quimera AEGT este de 300 km/h, iar demarajul 0-100 km/h se realizează în circa 3 secunde. Bateriile litiu-polimer provin de la specialistul coreean EIG, dar, pentru moment, nu sunt oferite date despre autonomia pe care acestea o asigură.

Deocamdata, Quimera AEGT este prototip, dar in curand va deveni masina de serie si de curse

Prototipul Quimera AEGT are, deocamdată, rolul de „laborator pe patru roţi” şi va face obiectul unor demonstraţii pe circuit sau în oraşe, dar va participa şi la anumite competiţii rezervate maşinilor electrice. În viitor, spaniolii vor chiar să pună bazele unei competiţii monomarcă cu AEGT.

Pentru moment, vă invităm să vedeţi şi să ascultaţi ce înseamnă un bolid electric pe circuit:

Quimera AEGT – cea mai rapida masina electrica din lume de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide