Şcoala de conducere defensivă şi sportivă Guidare Pilotare vine în România!

Autor: Adrian Mihălţianu 27 aug. 2013 Prezentări

Condusul defensiv sau sportiv poate fi învăţat rapid, cu experţi italieni, dar şi cu maşini de primă mână: BMW 1M Coupe şi M3, pe circuitul AMCKART de lângă Bucureşti. Şcoala italiană de pilotaj vine pentru prima oară în România, iar înscrierile pentru cursurile de pilotaj se pot face până pe 31 august. Cursurile au loc în zilele de 11, 12, 13 şi 14 septembrie 2013.

UPDATE: toate locurile pentru zilele 11-14 septembrie au fost vândute, dar mai puteţi rezerva pentru zilele 16 si 17 septembrie!

Aduşi în România de Roxana Ciuhulescu, care va fi prezentă la cursuri (dacă nu ştiaţi, are permis de conducere pentru autoturisme, motociclete, camioane, autobuze, ba chiar şi elicoptere…), piloţii italieni vor oferi patru tipuri de cursuri auto:

Experienţa Seria M – pentru cei care vor să aibă ocazia de a „se da” cu un BMW 1M Coupe şi M3 pe circuitul AMCKART. Cursul durează 20 de minute, fiind împărţit în mod egal în pregătire teoretică şi practică. Cele zece minute pe circuit pot părea puţine, dar sunt făcute la maximul potenţialului elevului, căci instructorul va sta în dreapta şi îi va arăta elevului cum trebuie să abordeze virajele, unde trebuie să frâneze şi când să accelereze. La final, acesta va primi o diplomă şi un pendrive cu datele de telemetrie şi video.

Cursul de conducere defensivă – este destinat celor care vor să înveţe să conducă în siguranţă, indiferent de ceea ce se întâmplă în jur. E practic cursul pe care ar trebui să-l facă orice şofer care ţine la viaţa lui. Cursul durează 4 ore şi cuprinde parte teoretică (pentru a înţelege ce anume se întâmplă cu o maşină în timp ce se deplasează cu viteză, cum se stă în mod corect la volan, care sunt principalele greşeli făcute de şoferi etc.), dar mai ales practică. Aceasta cuprinde evitarea obstacolelor, redresarea maşinii în caz de derapaj (cu skid car), frânarea cu şi fără ABS, frânarea în curbă, diagnosticarea modului de conducere al elevului şi 15 ture de pistă pentru a lucra tehnicile de conducere predate. Maşinile sunt BMW, printre care şi exemplare M. Absolvirea cursului va fi finalizată cu o diplomă, dar şi cu un pendrive pe care elevul va avea înregistrate datele de telemetrie din timpul turelor de pistă.

Cursul de conducere sportivă – efectuat cu maşini BMW, inclusiv M, cursul durează 8 ore şi se axează pe învăţarea tehnicilor cele mai corecte pentru fiecare nivel de viteză, indiferent că e vorba de abordarea liniilor drepte sau a curbelor şi succesiunilor de viraje, a suprafeţelor ude, sau a situaţiilor neprevăzute. Cursul cuprinde evitarea obstacolelor, derapaj controlat cu skid car, frânare cu şi fără ABS, frânarea în curbă, slalom, curba ac de păr „M”, diagnosticarea modului de conducere şi 25 de ture de pistă. La final, se obţine o diplomă şi un pendrive cu datele de telemetrie din timpul turelor de pistă.

Curs individual seria M – efectuat cu maşini BMW, cu modele 1M Coupe şi M3 la discreţie, cursul durează 8 ore şi pune accentul pe perfecţionarea artei de a conduce. E practic un training care include toate elementele de conducere defensivă şi sportivă menţionate mai sus, dar adaugă elemente de pilotare în mare viteză şi de perfecţionare a tehnicii de a conduce sportiv. Faţă de cursul de conducere sportivă de mai sus, el cuprinde 40 de ture de pistă pentru a învăţa diferitele tehnici de pilotaj, efectuate în mare parte cu maşini BMW M, urmate de încă 10 ture de pistă pentru evaluarea finală a abilităţilor de pilot. Şi acest curs se finalizează cu o diplomă, totul fiind înregistrat video pe un pendrive.

Dacă vă credeţi piloţi, aşadar, ar fi bine să veniţi pe AMCKART într-una dintre zilele de 11, 12, 13 sau 14 septembrie, la unul dintre cursurile de pilotaj ale italienilor. Înscrierile le puteţi face pe site-ul Guidare Pilotare.

Noi vom reveni cu imagini de la cursuri şi sperăm să ne întâlnim acolo!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide