Suzuki Grand Vitara facelift 2012 – pregătit pentru Salonul Auto Paris 2012

Autor: Iulian Dnistran 11 sept. 2012 Prezentări

Cariera actualei generaţii Suzuki Grand Vitara a început în 2005, iar în 2010 a trecut printr-un facelift uşor, menit a îmbunătăţi modelul în punctele esenţiale. Iată că, în toamnă, Suzuki Grand Vitara va avea dreptul la un nou facelift, care va fi inaugurat în premieră europeană cu ocazia Salonului Auto Paris 2012.

Noul facelift al lui Suzuki Grand Vitara se evidentiaza prin noua grila si farurile redesenate

Noul facelift al lui Suzuki Grand Vitara am putea spune că încearcă să mizeze pe o notă mult mai sobră decât până acum. Modificările nu sunt deloc mari, fiind vorba despre o redesenare a grilei frontale, dar şi a spoilerului, în timp ce farurile nu-şi schimbă forma, ci doar amenajarea interioară.

Efectul este mai mare decât ne-am aştepta de la o intervenţie modestă, deoarece Suzuki Grand Vitara facelift arată mai matur, aduce o notă de impozanţă în peisaj, dar şi o tuşă de old-style. Practic, dacă până acum se număra printre SUV-urile compacte tinereşti, iată că, o dată cu acest facelift, Suzuki Grand Vitara devine mult mai tentant pentru publicul foarte matur, prin noua imagine.

Spatele maşinii nu a suferit modificări decât la nivelul configuraţiei interioare a blocurilor optice, dar maşina se bucură de avantajele prospeţimii graţie unei noi palete de culori pentru caroserie, cât şi apariţiei în ofertă a unor jante cu un design nou, foarte elegant.

Interiorul lui Suzuki Grand Vitara facelift se prezintă neatins, oferind acelaşi design simplu şi de bun gust, doar o paletă diferită de culori pentru tapiţerie arătând că e o maşină împrospătată. Pe piaţa japoneză este oferită şi o ediţie specială X-Adventure Edition, care beneficiază de o tapiţerie din piele şi alcantara având cusătură roşie, dar rămâne de văzut dacă europenii vor avea dreptul la aşa ceva.

Interiorul lui Suzuki Grand Vitara facelift ramane nemodificat per ansamblu

Din punct de vedere tehnic, Suzuki Grand Vitara rămâne fidel celor două versiuni de caroserie, în 3 şi 5 uşi, precum şi sistemului de tracţiune integrală nepermanentă. Însă motorul diesel 1.9 DDIS urmează să fie înlocuit cu un dCi de 1,9 litri de origine Renault, care va oferi o putere mai mare decât cei 129 CP ai actualului propulsor, dar un nivel de emisii mai redus.

Alte detalii despre acest nou facelift al lui Suzuki Grand Vitara vom afla cu ocazia salonului auto parizian din toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide