TagAZ Aquila este primul coupe low cost cu patru uşi şi vine din Rusia

Autor: Oraan Mărculescu 18 iun. 2012 Prezentări

Primele informaţii şi imagini cu surprinzătorul coupe low cost cu 4 uşi TagAZ au apărut cu două săptămâni în urmă, denumirea vehiculată atunci fiind Akvella. Acum ştim şi numele oficial, care nu e prea diferit: TagAZ Aquila.

TagAZ Aquila este un coupe cu patru usi low-cost, lucru care se observa si la design

De la început se remarcă privirea „acvilină” a lui TagAZ Aquila, dar şi melanjul cam ciudat de linii şi muchii, precum şi un stil nu prea unitar al designului. Dacă bosajele roţilor şi montanţii vopsiţi în negru îi conferă lui Aquila o personalitate interesantă, decuparea aproape „din topor” a portierelor şi spatele insipid pot pune nişte semne de întrebare.

Per ansamblu, însă, TagAZ Aquila pare să fie o maşină destul de atractivă pentru publicul tânăr din Asia, mai ales prin prisma preţului: acesta se anunţă de 400.000 de ruble în Rusia, ceea ce înseamnă echivalentul a doar 9.600 euro. Evident, vorbim despre un preţ de bază, dar TagAZ Aquila promite o echipare destul de bună încă din versiunea de intrare: ABS, aer condiţionat manual, dublu airbag frontal sau geamuri electrice.

Pretul versiunii de baza TagAZ Aquila va fi de circa 9.600 euro, dar nu se va vinde in Europa

Din punct de vedere al motorizării, TagAZ Aquila se va baza pe serviciile unui modest 1,6 pe benzină pentru început, ulterior urmând să primească un motor mai mare şi mai puternic, de 2,0 litri, dar şi posibilitatea echipării cu o cutie automată (standard este oferită o cutie manuală cu 5 trepte). Totodată, nivelurile superioare de echipare anunţă dotări mai evoluate, cum ar fi climatizare automată sau cameră pentru marşariei.

Probabil cea mai interesantă noutate ţine de noua versiune de caroserie care va apărea în 2013: este vorba despre un coupe derivat din Aquila şi care ar putea să primească o altă denumire, TagAZ Runet. Pentru cei de la TagAZ, noul model este o provocare destul de mare, având în vedere că, până acum, TagAZ se ocupa doar de asamblarea unor modele Hyundai, Chery sau SsangYong.

Ce părere aveţi: VI SE PARE REUŞIT PRIMUL COUPE LOW-COST CU 4 UŞI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide