Top 10 drumuri spectaculoase din România

Autor: Adrian Mihălţianu 09 iun. 2013 Prezentări

ProMotor vă va pregăti vacanţa aşa cum se cuvine, prezentându-vă în detaliu 30 de drumuri superbe din România în numărul de iulie-august. Tot în revistă veţi putea citi şi despre atracţiile turistice – uneori incredibile – care se află de-a lungul lor. Pe unele dintre ele le ştiţi deja, altele vă aşteaptă să le descoperiţi. Am ales în mod special drumurile care au un asfalt relativ bun – ar fi fost şi altele, celebre, cum ar fi Reşiţa-Anina-Mehadia, Valea Cernei, Defileul Jiului, Pasul Rucăr-Bran sau Cheile Bicazului, dar care din cauza stării proaste sau foarte proaste a carosabilului trebuie amânate de către iubitorii de condus.

Până atunci, iată un top 10 al drumurilor descrise pe scurt, pentru a vă face poftă de drum! Fotografiile aparţin Xplorio şi Mediafax Foto.

10. Cernavodă – Capidava – Saraiu – Topolog – Horia – Măcin – Tulcea (DJ 223, DN 22A, DN22D, DN22)

Drumul începe chiar la ieşirea din autostrada A2 în cazul în care veniţi dinspre Bucureşti sau Constanţa, dar îl poţi accesa parţial şi dinspre Moldova, trecând cu bacul dinspre Galaţi sau Brăila. Dacă DJ 223 din zona Cernavodă –Saraiu e în stare mai puţin bună şi îţi oferă peisaj de Deltă, întreg circuitul Topolog- Tulcea (DN 22A, DN 22D, DN 22) este în stare foarte bună şi trece brusc de la linii drepte lungi şi rapide (de tipul Route 66) la serpentine şi peisaj montan. Porţiunea Măcin – Tulcea este un Nurburgring românesc deschis circulaţiei publice, cu serpentine şi viraje de toate felurile combinate cu un peisaj unic aflat spre nord: începutul Deltei Dunării.

Serpentinele de lângă Horia sunt o binecuvântare

A se aborda cu precauţie, căci mai apar căruţe şi vehicule lente. Traficul de marfă este limitat, iar radarele, aproape inexistente. Atenţie mare în satele din prima parte a traseului, căci localnicii nu sunt obişnuiţi cu un trafic rutier intens.

Una dintre puţinele linii drepte dintre Măcin şi Tulcea, cu o Deltă adormită în fundal

Poţi opri să mănânci lângă Măcin, satul Greci, sau chiar în Tulcea. Ai benzinării la Cernavodă, Măcin, Tulcea. De aici eşti în 1h.30 la Constanţa, pe DN22, aflat în stare bună, cu excepţia porţiunii Tulcea – Babadag care încă necesită reparaţii.

Durata: 3.30 h fără opriri. Dificultate: uşoară pe ruta Cernavodă – Măcin; medie pe serpentinele dinspre Tulcea.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide