Tushek Renovatio T500 – maşina exotică născută în Slovenia

Autor: Oraan Mărculescu 21 mart. 2012 Prezentări

Când un pilot de curse îşi pune în minte să construiască maşina visurilor sale, nu ar trebui să ne mire că rezultatul este descris drept o maşină care îi oferă celui de la volan răspunsul, manevrabilitatea, performanţele şi senzaţiile unei maşini veritabile de curse, dar care poate fi folosită cu uşurinţă şi ca maşină de zi cu zi.

Tushek Renovatio T500 este o masina sport compacta si cu motor de origine Audi

Este cazul noului model Tushek Renovatio T500, o maşină sport compactă şi având un motor de origine Audi. Maşina are o lungime de 4,27 metri şi o înălţime de numai 1,05 metri, în timp ce garda la sol e de 110 mm. Ca formă generală, Tushel Renovatio T500 e destul de original, oferind trei conversii: roadster, coupe sport şi coupe GT (prin ataşarea unui hardtop deasupra părţii centrale).

Ca stil, Renovatio T500 reuşeşte să se diferenţieze suficient de mult de maşinile exotice cunoscute de pe piaţă, partea frontală aducând o notă de eleganţă prin farurile cu o decupare mai complexă, iar spatele este foarte agresiv, atât datorită eleronului racing generos, cât şi datorită stopurilor şi celor două evacuări, plasate într-o poziţie mai puţin obişnuită, în partea mediană a spoilerului, deasupra difuzorului proeminent.

Tushek Renovatio T500 reuseste sa combine agresivitatea si originalitatea stilului

De remarcat uşile cu deschidere în stil Lambo şi care au dimensiuni destul de mici raportat la caroserie, ceea ce a contribuit la obţinerea unei linii laterale ascendentă şi integrarea suficient de reuşită a fantelor de aerisire pe aripile spate. În plus, garda la sol foarte mică pune în evidenţă jantele de 19 inch, încălţate cu Pirelli P-Zero Corsa, de 235/35 R 19 în faţă, respectiv 295/30 R 19 în spate.

Tushek Renovatio T500 are o structură monococă, şasiul fiind realizat din aliaj crom-molibden, iar panourile caroseriei din fibră de carbon şi materiale compozite. Astfel, masa proprie a maşinii este de numai 1.090 kg, iar, prin adăugarea hardtopului de deasupra capetelor pasagerilor şi a celui de deasupra motorului, se ajunge la doar 1.133 kg.

Motorul V8 de 450 CP de pe Tushek Renovatio T500 este preluat de pe Audi RS4

Motorul plasat în poziţie centrală este un V8 preluat de pe Audi RS4, având 4,2 litri şi o putere maximă de 450 CP. Cuplul maxim de 428 Nm se obţine la 3.200 rpm, iar performanţele anunţate de Tushek Renovatio T500 se anunţă excelente: 0-100 km/h în 3,7 secunde, 0-200 km/h în 11,5 secunde, în timp ce viteza maximă depăşeşte 310 km/h.

Creatorii maşinii pun, însă, accentul pe manevrabilitatea maşinii, ajutată de distribuţia maselor pe punţi de 47% pe faţă / 53% pe spate, în timp ce acceleraţia laterală suportată este de 1,7 G. Dacă mai adăugăm şi raportul greutate/putere de numai 2,42 kg/CP, ne facem o idee despre ce senzaţii trebuie să ofere micul bolid pe şosea, dar mai ales pe pistă.

Tushek Renovatio T500 atinge suta in 3,7 secunde, iar acceleratia laterala suportata e de 1,7 G

Interiorul lui Tushek Renovatio T500 este gândit foarte pragmatic, având un look simplist, cu accente racing: volanul cu un diametru redus, indicatoarele de bord digitale, schibătorul pentru cutia de viteze manuală cu 6 trepte situat foarte aproape de volan sau indicatoarele analogice din partea centrală a bordului.

Totuşi, chiar dacă habitaclul arată simplist, maşina este destul de bine echipată pentru utilizarea zilnică, nelipsind sistemul de navigaţie, aerul condiţionat automat, conexiunea Bluetooth şi radio-MP3, sistem keyless-go sau tapiţerie integrală din Alcantara. La care se mai adaugă, ca şi opţionale, diverse nuanţe pentru vopseaua caroseriei, sistem de evacuare din titaniu, scaune încălzite sau cameră de filmat pentru mersul înapoi.

Singura mare necunoscută în acest moment este preţul pe care îl va reclama Tushek Renovatio T500, dar acest lucru va fi făcut probabil public la Top Marques Monaco, în funcţie şi de interesul arătat de potenţialii cumpărători.

Tushek Renovatio T500 – masina exotica din Slovenia de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide