VIDEO: Ediţie limitată Audi A1 Quattro – primul A1 cu tracţiune integrală

Autor: Oraan Mărculescu 22 feb. 2012 Prezentări

Noul Audi A1 Quattro promite să facă furori în domeniul premium al clasei mici, venind cu un motor turbo de 2,0 litri şi 256 CP, o cutie de viteze manuală cu 6 trepte şi tracţiune integrală quattro. Cu alte cuvinte, un mini hot-hatch fără rival pentru moment, nici un alt model de clasă mică nedepăşind bariera celor 250 CP şi neavând tracţiune integrală.

Audi A1 Quattro are motor turbo de 256 CP, cutie manuala cu 6 trepte si tractiune integrala

Puterea maximă de 256 CP a lui Audi A1 Quattro este obţinută la un regim de 6.000 rpm, în timp ce cuplul maxim are o valoare excelentă, de 350 Nm, obţinuţi pe o plajă destul de largă de turaţii, între 2.500 şi 4.500 rpm. Prin urmare, micul A1 Quattro devine un mic diavol, anunţând un demaraj 0-100 km/h în doar 5,7 secunde (la nivelul unui Audi S3!) şi o viteză maximă de 245 km/h.

Interesant este că şi consumul mediu are o valoare favorabilă, fiind cotat la doar 8,5 litri/100 km. Dintre modificările tehnice importante mai menţionăm adoptarea unei direcţii cu un raport de demultiplicare revizuit, de 14,8:1, în timp ce sistemul de control al stabilităţii ESP beneficiază de o nouă funcţie SPORT, dar, pentru senzaţii extreme, poate fi dezactivat complet.

Audi A1 Quattro anunta un demaraj 0-100 km/h in doar 5,7 secunde

Audi A1 Quattro beneficiază de un set de jante de 18 inch cu un design de tip turbină, la fel ca modelul celebru Audi Quattro, care a făcut furori în raliuri în anii ’80, iar pneurile au dimensiunea de 225/35 R 18. Adaptarea tracţiunii integrale quattro înseamnă şi reducerea portbagajului cu 60 de litri, însă maşina îşi păstrează configuraţia cu 4 locuri, rămânând suficient de practică pentru uzul cotidian. În interior, A1 Quattro beneficiază de mai multe inscripţii „quattro”, în timp ce tapiţeria din piele neagră are cusătură roşie vizibilă.

Cât despre stilul exterior al maşinii, noul Audi A1 Quattro este foarte bine individualizat în gamă, preluând cam tot ce se poate de la conceptul Audi A1 Clubsport Quattro: spoiler racing, praguri noi, eleron mare pe hayon sau cele două evacuări foarte vizibile. Fiecare dintre cele 333 de exemplare va fi disponibil vopsit în Alb Glacier, în timp ce acoperişul şi elementele hayonului vor beneficia de un tratament Negru High-Gloss.

Cât costă noul Audi A1 Quattro vom afla, cel mai probabil, doar la Salonul Auto Geneva 2012, unde mini-hot-hatch-ul germanilor va fi expus publicului pentru prima dată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide