Skoda Vision E - 300 de cai şi un 0-100 km/h care te lipeşte în scaun - FOTONemţii au grijă de Skoda ca de copilul lor. Îl îmbracă mereu cu haine noi...

Skoda Vision E - 300 de cai şi un 0-100 km/h care te lipeşte în scaun - FOTO Skoda Vision E - 300 de cai şi un 0-100 km/h care te lipeşte în scaun - FOTO

Nemţii au grijă de Skoda ca de copilul lor. Îl îmbracă mereu cu haine noi şi curate, îl cresc frumos, îl învaţă să fie mai bun cu toată lumea şi îl educă să fie din ce în ce mai deştept. Brand-ul excomunist e o fabrică de bani pentru concernul german din 2017 şi, totodată, alternativa pentru cei care vor Volkswagen sau Audi dar nu au bani pentru aşa ceva.

Clientul de Skoda ştie că primeşte acelaşi şasiu, aceleaşi motoare, aceeaşi cutie, aceleaşi piese şi aceleaşi butoane înăuntru. Ok, nu primeşte designul păstrat la sertar pentru brand-urile mari ale companiei şi logo-ul care îi atestă statutul. Cei raţionali ştiu însă că primesc maşini la fel de bune şi nemţeşti.

Acum, gândul Volkswagen pleacă la viitorul electric al Skodei din care numai numele a rămas cehesc. Un viitor cu un motor electric de 300 de cai, un 0-100 km/h într-un timp nemaivăzut la Skoda şi un 180 km/h viteză maximă (numai?!). Inginerii au promis o acceleraţie fulger datorită cuplului isntantaneu pe care îl au motoarele electrice.

Distanţa dintre puntea faţă şi cea spate e de 2.85 metri, adică e mult loc înăuntrul maşinii - care a mai obţinut extraspaţiu şi prin anularea stâlpului din mijloc. Autonomia noului concept Vision E se învârte undeva la 500 de km, iar primul model care va primi sistemul electric într-o variantă plugin-hybrid va fi Superb, spre finalul lui 2019. După un an, conform Motor1, va urma o maşină electrică 100%, apoi până în 2025, Skoda o să aibă 5 modele electrice la raft.

Conceptul Vision E (galeria foto) va fi arătat la Shanghai, iar tehnologiile de siguranţă integrate sunt totale: menţinerea vitezei cu depăşire automată a maşinilor din faţă, frânarea şi virarea automată pentru evitarea accidentelor, identificarea locurilor de parcare şi ocuparea lor fără tine înăuntru şi multe alte tehnologii deja 3.0.

NOUA SKODA VISION E (GALERIE FOTO)