Black Beauty – Mercedes-Benz SLS AMG Roadster Supercharged

Autor: Laurenţiu Florescu 17 iul. 2012 Tuning auto

Un tuner bavarez să modifice un Mercedes este o blasfemie? În mod sigur nu, pentru că rezultatul este un adevărat dar de la zeii tuning-ului. Asta dacă ar exista aşa ceva…

Nu mulţi pot spune că Mercedes SLS AMG Roadster duce lipsă de putere, cei 563 CP dezvoltaţi pe motorul V8 de 6,2 litri fiind mai mult decât suficienţi pentru aproape oricine. Dar nu şi pentru Vath, care consideră că nu există „prea multă putere”.

Pentru început, tunerul bavarez a montat un compresor mecanic, un sistem de evacuare mai performant şi o unitate de comandă a motorului upgradată. Aceste modificări aduc puterea motorului la valoarea de 691 CP şi 850 Nm, suficient pentru a propulsa modelul german de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde. De asemenea, viteza maximă a suferit o creştere cu 13 km/h, valoarea totală ajungând la 330 km/h.

Mercedes SLS AMG Roadster a primit o suspensie nouă, jante de 20 de inch şi un sistem de mărire a gărzii la sol, Air Ride Control. Din punct de vedere al design-ului, modelul din Stuttgart a fost „decorat” cu un eleron de mici dimensiuni, praguri noi şi un difuzor de aer, toate fabricate din fibră de carbon. Preţul pentru acest pachet este de 85.130 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide