Cadillacul ăsta cu opt roţi este maşina ideală de vacanţă de vară

Autor: Andrei Ştirbu 06 mart. 2015 Tuning auto

În primul rând, ceea ce vezi în imagini este cât se poate de veridic – de fapt, dacă urmăreşti pagina noastră de Facebook, probabil că ai văzut-o în imaginea trimisă de Florin. Momentan se află în Cehia, adică în bătrâna Europă. 

În ciuda originii şi a numărului de înmatriculare americane, ciudăţenia asta s-a născut în Australia. Cadillacul Eldorado, an de producţie 1977, a primit punţi de la utilitara Holden One Tonner şi, implicit, o extensie a caroseriei – pentru că cine ar putea fi mulţumit de o decapotabilă în două locuri de doar 5,7 metri lungime, nu?

Nu am putea să înţelegem cum s-a petrecut operaţia, însă ştim – de la Hemmings Daily – că tracţiunea a rămas pe puntea faţă (sau, mă rog, pe una dintre cele două punţi directoare). Şi că segmentele de caroserie pentru acoperirea şasiului sunt făcute din tablă şi nu din fibră de sticlă. 

Aşa, caroseria: pe lângă „deliciile” de super-lux ale anilor ’70 – aer condiţionat, cruise control etc. – Eldorado a putut primi, mulţumită spaţiilor dobândite din extensia caroseriei şi a originalităţii unui proprietar ulterior – un grătar şi o piscină. Da, exact. Un grătar şi o piscină.

În faţa V8-ului de 7,0 litri (cu cei 182 CP ai săi) stă ascuns un grătar („We put a grill behind your grille so you can grill while you chill”), în timp ce, între habitaclu şi portbagajul imens, şi-a găsit loc o cădiţă pentru două persoane.

Nu ştim dacă cele şase ţevi de evacuare au vreun rol pe partea de divertisment, însă stroboscoapele, claxonul-goarnă-de-tren şi barul de whisky din portbagaj vor conta la picnicurile istorice pe care le vei face cu maşina asta. 

Dacă vrei să vezi imagini cu grătarul şi cu piscina, du-te pe Hemmings Daily.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide