Două legende auto într-o singură maşină: Porsche Citroen 911DS

Autor: Oraan Mărculescu 08 nov. 2013 Tuning auto

Dacă Porsche 911 e nu doar cea mai cunoscută maşină sport germană, ci şi un adevărat simbol al absurdului tehnologic dus la rang de artă, despre Citroen DS putem spune că e cel mai influent model din primii 100 de ani de existenţă ai automobilului, la vremea sa (în anii ’50) fiind de-a dreptul futurist şi neconvenţional.

Cu alte cuvinte, vorbim de două ”prăjituri” excelente pentru cunoscători şi pentru adevăraţii pasionaţi. Dar ce te faci dacă un fanatic al ambelor modele le-ar vrea combinate în aceeaşi maşină?

Ei bine, cei de la Brandpowder şi-au pus această întrebare şi au venit cu acest răspuns. Care se numeşte logic: Porsche Citroen 911DS. Bine, dacă ne gândim la cronologie (Porsche 911 a apărut cu vreo 10 ani mai târziu decât Citroen DS) poate ar trebui ca numele noii maşini să fie Citroen Porsche DS911…

Creatorii nu au făcut altceva decât să combine partea frontală de la un Porsche 911 cu restul caroseriei unui Citroen DS, evident, apelând la diverse alte modificări tehnice pe sub caroserie astfel încât noua maşină să preia cât mai mult din pedigree-ul modelelor originale. Cu alte cuvinte, maşina beneficiază sub capota din spate de un boxer în şase cilindri de 260 CP, în timp ce suspensia e pneumatică şi asigură un confort regesc.

Din păcate, cei interesaţi nu pot cumpăra această maşină. Şi asta deoarece vorbim de un exerciţiu de imaginaţie, pe care cei de la Brandpowder îl consideră o metaforă pentru cooperarea dintre două mari naţiuni, care sunt cunoscute mai mult pentru rivalitatea acerbă dintre ele.

Dar, cine ştie, poate că băieţii de la Brandpowder ar fi dispuşi să mai facă şi alte exemplare de acest fel, pentru suma corectă. Întrebaţi-i!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide