G-Power transformă coupe-ul Mercedes-Benz S63 AMG într-un muscle car de lux

Autor: Adrian Mihălţianu 31 dec. 2014 Tuning auto

Coupe-ul de performanţă Mercedes-Benz S63 AMG e deja o mică bestie tehnologică, având un V8 de 5,5 litri care livrează nu mai puţin de 585 CP şi 900 Nm. Dar ce poţi să faci, oare, dacă vrei şi mai multă putere şi cuplu? Păi, apelezi la un studio de tuning.

De exemplu, G-Power. Vezi tu, nemţii de la G-Power sunt cunoscuţi mai mult pentru forţă brută şi mai puţin pentru stil şi delicateţe – de unde şi numele companiei, de altfel. Iar G-Power a luat un S63 AMG Coupe şi l-a convins (prin diferite metode tehnologice) să producă 705 CP şi 1.000 Nm. Suficient pentru o tură până la supermarket, nu?

Potrivit companiei germane, sprintul de la zero până la 100 km/h are nevoie de 3,8 secunde, iar viteza maximă a ajuns la 330 km/h. La fel ca la varianta standard, sistemul de tracţiune integrală 4Matic se asigură că aderenţa este ideală.

Creşterea de putere şi cuplu s-a făcut cu ajutorul unui ECU reprogramat şi cam atât. În rest, celelalte modificări sunt pur cosmetice – de la jantele de 21 de inci şi până la etrierii vopsiţi în galben.

Evident, totul costă. Mai exact, aproape 7.000 de euro pentru mărirea puterii şi puţin peste 9.000 de euro pentru jante. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide