Hummer H2 by Vilner ne face să înţelegem de ce nu a mai avut succes brandul

Autor: Andrei Ştirbu 11 iul. 2014 Tuning auto

A trecut deja destul de mult timp de când Vilner a început să-şi promoveze cu aplomb proiectele, aşa că nu mai e nevoie de descrieri suplimentare pentru atelierul de tuning din Bulgaria. Băieţii nu ştiu să folosească termenul „refuz” şi înlocuiesc „imposibil” cu „provocare” – de la Bentley Conti GT, la BMW-uri din anii ’90, la muscle car-uri clasice, la motoare, băieţii ăştia le-au făcut pe toate.

Şi, indiferent dacă produsele lor rezonează cu algoritmul tău de percepţie a frumosului sau nu, există un lucru pe care nu poţi să-l spui când te referi la el: că fac treabă de mântuială. 

Ceea ce ne aduce cu discuţia la subiectul de astăzi, cel mai recent proiect al lor, Hummer H2. Privindu-l, aproape că îţi vine să râzi un pic de dinozaurul american pictat cu dragoni şi vopsit în galben strident. Şi cu jante cromate de 26 de inci. 

Dar uitându-ne la el începem să ne întrebăm dacă nu cumva ăsta e şi rolul unui Hummer H2. Da, se dovedea util atunci când îl scoteai de pe asfalt, însă motivul pentru care a apărut pe lume a fost mai degrabă să ofere o alternativă posh la camionul veteranul H1. Iar lumea l-a tratat cu prea multă seriozitate. Nimeni n-a îndrăznit să arunce un pic de culoare mastodontului american. 

Vilner s-a ocupat de asta şi l-a pictat cu tematică chineză – dragonul, în mitologia asiatică, simbolizează puterea, însă nu în context tiranic; este privit, de fapt, ca o creatură bună, aducătoare de noroc şi bunăstare. În afară de jantele mari, de nuanţa ţipătoare şi de simbolul asiatic antemenţionat, interiorul rămâne aşa cum îl ştiam dintotdeauna.

Interiorul, însă, este scăldat în materiale posh – Nappa, Shagreen şi Alcantara – cu nuanţe contrastante. Oricât de mult ţi-ar displăcea juxtapunerea galben-negru, nu poţi să nu recunoşti că e mult mai bine decât negrul / griul standard.  Şi când spunem „scăldat”, vorbim cât se poate de serios: până şi buzunarele portierelor sunt îmbrăcate în piele. 

Pe de altă parte, poate subiectivismul nostru privitor la acest proiect Vilner ne influenţează prea mult percepţia. Tocmai de asta te afli tu aici: ca să aflăm dacă ni se pare nouă că arată foarte bine sau dacă acest Hummer chiar este o inepţie pe roţi – una mai mare decât a celor de la Lumma Design.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide