La mulţi ani, Land Rover Defender! Poftim un tort de la Studio Job

Autor: Iulian Dnistran 06 dec. 2013 Tuning auto

Land Rover Defender, unul dintre cele mai cunoscute şi longevive produse auto britanice, se construieşte – sub o formă sau alta – de 65 de ani. Sigur, la început se numea Land Rover Series I, dar, în esenţă, este vorba despre aceeaşi maşină, chiar dacă de-a lungul timpului s-au succedat mai multe motoare, interioare şi modificări stilistice discrete.

Pentru a sărbători această aniversare istorică, cei de la Studio Job au creat un Defender care nu poate fi descris decât ca un „tort ambulant”. Şi pentru că bătrânul Defender va fi scos pe linie moartă în următorii doi ani, există şanse mari ca acest tort metalic să rămână în mintea pasionaţilor ca fiind cadoul de rămas bun al utilitarei britanice.

Înfiinţat în 2000, Studio Job a devenit cunoscut pentru parteneriatele sale cu Bulgari şi Swarovski. Astfel, oglinzile laterale supradimensionate sunt acoperite cu nenumărate cristale Swarovski, geamurile au fost înlocuite cu vitralii, unul dintre faruri a fost înlocuit cu o candelă, grila radiatorului a primit o limbă metalică din aluminiu modelat manual, iar una dintre roţi a fost înlocuită cu o roată de lemn, asemenea celor găsite la căruţele de pe timpuri.

„Maşina scoate efectiv limba afară”, spune Job Smeets, cofondatorul Studio Job. „Vrea să fie ceva ce nu este, de fapt. A devenit un amestec grozav, monumental şi cinic. Dar nu e acesta şi un adevăr despre structurile reale de putere şi clasă?” se întreabă Smeets.

Unul dintre scopurile maşinii este de a porni un „protest subtil” în faţa lipsei de imaginaţie din industria auto de astăzi. Şi da, bătrânul englez poate fi condus, aceasta fiind singura cerinţă a celor care au comandat această maşinărie ciudată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide