Merdad a creat un Porsche Cayenne cu două uşi

Autor: Iulian Dnistran 04 oct. 2012 Tuning auto

Merdad, o casă de tuning din regiunea Northampton a Marii Britanii, a creat un Porsche Cayenne cu două uşi. Adică un cross-coupe cu motor V8 Biturbo.

Dacă tot a venit vorba despre motor, trebuie să spunem că Merdad a crescut puterea motorului pe benzină V8 biturbo de 4.8 litri de la 500 la 670 de cai putere, iar cuplul de la 700 la 890 Nm. Acest lucru a fost posibil după schimbarea sistemului de răcire a motorului, montarea unui noi sistem de injecţie şi reprogramarea modulului electronic de comandă a motorului.

După înmulţirea cailor, viteza maximă este de 300 km/h, iar sprintul de la zero până la 100 km/h e gata în 4,4 secunde.

La exterior, cea mai mare schimbare este reprezentată de lipsa uşilor din spate. Apoi, SUV-ul coupe a primit elemente din fibră de carbon, precum capota motorului, şi un kit aerodinamic care măreşte lăţimea maşinii cu 90 de milimetri.

Lungimea şi ampatamentul sunt aceleaşi ca ale versiunii de serie, ceea ce înseamnă că uşile din faţă sunt extraordinar de lungi.

Sub maşină, suspensia pneumatică a Cayenne-ului 902 Coupe a micşorat garda la sol cu 40 mm. Şi cum garda la sol mică face casă bună cu jante mari, cei de la Merdad au pus pe maşină un set de jante de 22 de ţoli.

Interiorul este îmbrăcat în piele Alcantara, iar bancheta din spate a fost schimbată cu două scaune sport individuale, identice cu cele care au fost montate şi pentru pasagerii din faţă.

Preţul pentru această jucărie? 491.000 de euro în echipare „standard”.

Ce credeţi? Merită un Porsche Cayenne aproape jumătate de milion de euro?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide