Oameni şi maşini: Chevrolet Bel Air, clasicul cu iz californian

Autor: Tudor Rus 01 apr. 2013 Tuning auto

În istoria modelului Chevrolet Bel Air, anii 1959-1960 au fost sinonimi cu schimbarea radicală a seriei, comparat cu tot ce se construise până atunci. Faruri amplasate cât mai aproape de asfalt, stopuri în formă de ochi de pisică şi nu în ultimul rând elementul caracteristic unui Bel Air: „înotătoarele” care se prelungesc de la jumătatea maşinii până pe portbagaj,  unde se lărgesc generos.

Cei de la Stance Nation au descoperit o asemenea bijuterie şi i-au aflat povestea după o discuţie cu proprietarul maşinii, Adam Huddart. Înainte să intre în posesia actualului proprietar, maşina s-a plimbat pe la alţi 3 prieteni ai acestuia şi nu a avut mereu zile bune.

De exemplu, primul proprietar a personalizat-o cum a crezut el de cuviinţă: cu pături în stil mexican pe scaune şi banchetă, plus cu o suspensie coborâtă. Gusturile nu se discută. Într-un final fericit, maşina a ajuns pe mâinile lui Adam, care a ştiu ce are de făcut şi a pornit o campanie serioasă de restaurare.

A început cu interiorul, pe care l-a readus mai aproape de stare originală de la zero. Apoi a venit rândul formelor să primească toată atenţia printr-o finisare şi o vopsire minuţioasă.  Uşor-uşor s-a ajuns la suspensie, unde Adam a ales o soluţie elegantă pentru „lipirea” maşinii de şosea: un sistem pneumatic făcut la comandă.

Au urmat jantele de 15 inci din oţel şi un desen tribal pe capotă plus alte câteva elemente asemănătoare pe portiere, în jurul mânerelor. Rezultatul este unul care emană simplitate, eleganţă şi un iz clasic.

Dacă nu v-am convins din cuvinte, încercaţi GALERIA FOTO de mai sus.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide