Pentru excursioniştii aventurieri: kit Action Camper pentru Jeep Wrangler

Autor: Oraan Mărculescu 05 nov. 2012 Tuning auto

Cine vrea o astfel de casă pe roţi trebuie să ştie de la început că acest kit ActionCamper este gândit pentru versiunea lungă Jeep Wrangler Unlimited. Şi asta deoarece pe versiunea cu doar două uşi a lui Wrangler nu permite integrarea eficientă a tuturor echipamentelor din cazul de faţă.

Aşadar, specialiştii ActionCamper au luat un Wrangler lung, i-au eliminat acoperişul, hayonul şi bancheta, în locul acestora fiind montată o suprastructură din fibră de sticlă. Masa totală creşte cu numai 200 kg, dar trebuie reţinut că Wranglerul astfel modificat devine o maşină pentru doar 2 pasageri.

Suprastructura are avantajul că e concepută ca o componentă separată de şasiul maşinii (fiind montată prin şuruburi), aşa încât, la nevoie, poate fi detaşată şi depozitată fără eforturi foarte mari, iar Wranglerul folosit în alte scopuri.

În interiorul suprastructurii a fost conceput un spaţiu cât mai util pentru două persoane: mobilier de bucătărie, cu aragaz şi chiuvetă incluse, două scaune şi masă, ba chiar şi o mică toaletă portabilă.

Salteaua pentru două persoane este strânsă în partea din faţă şi se poate întinde peste dulapuri, iar acoperişul se poate ridica până la un unghi de 78 de grade, pentru a permite un spaţiu suficient de mişcare, pereţii laterali fiind realizaţi din pânză, la fel ca în cazul corturilor.

Kitul ActionCamper pentru Jeep Wrangler Unlimited a fost arătat publicului cu ocazia salonului de tuning SEMA SHOW 2012, iar preţul estimativ al acestuia este de peste 50.000 USD – cam la fel de mult ca maşina care stă la baza acestei transformări…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide