Programul Emozione pentru Ferrari 458 Italia de la E2M

Autor: Oraan Mărculescu 14 mai 2012 Tuning auto

Toată lumea este de acord: Ferrari 458 Italia stârneşte emoţii dintre cele mai diverse, arătând demenţial şi având performanţe şi un sunet de excepţie. Însă pentru „mofturoşii” de la E2M (Evolution 2 Motorsport) era loc de mai bine, iar „Emozione” are conotaţii strict motorsport pentru ei.

Ferrari 458 Italia - programul de personaliare Emozione

Vorbim de programul de personalizare „Emozione” disponibil pentru Ferrari 458 Italia şi care transformă sportiva italiană într-un bolid pentru specialiştii pistelor de competiţie. Contrar aşteptărilor, „Emozione” nu rimează cu „roşu”, ci mai degrabă cu bleumarin pentru caroserie, în combinaţie cu argintiu pentru acoperiş, praguri, splitter, micul eleron şi difuzor. Jantele de 21 inch au un aspect specific racing, având 8 spiţe printre care se văd foarte bine etrierele vopsite în galben.

Cei de la E2M sunt foarte generoşi cu utilizarea fibrei de carbon – de exemplu, tot compartimentul motor este garnisit cu acest material, în timp ce majoritatea componentelor aerodinamice suplimentare ale caroseriei sunt şi ele realizate din fibră de carbon. Evacuările, însă, au ieşirile din titan, marginile albastre fiind tratate special pentru a nu se pierde culoarea în timp.

Puterea lui Ferrari 458 Italia a fost crescuta de la 570 la 610 CP

Motorul nu a rămas neatins: printr-o remapare, puterea V8-lui a fost crescută de la 570 CP la 610 CP, ceea ce duce la o îmbunătăţire sensibilă a performanţelor. Marea necunoscută rămâne, deocamdată, preţul pentru programul de personalizare „Emozione”, dar cine şi-a luat un Ferrari 458 Italia cel mai probabil nu va avea nici o problemă cu acest upgrade.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide