Race-tuning: Peugeot 206 GTI cu motor Honda Type-R

Autor: Oraan Mărculescu 07 iun. 2013 Tuning auto

Maşina din aceste imagini îi aparţine olandezului Peter Pennings, care a pus-o la vânzare pentru un preţ destul de apetisant, la prima vedere: sub 10.000 de euro.

Bani pentru care potenţialul cumpărător are parte în primul rând de un look mult mai agresiv decât al unui 206 GTI normal, mai ales că maşina este dotată cu portiere de tip fluture – deci polarizarea privirilor în parkingul de la mall este asigurată.

După care vine puterea motorului: 300 CP, adică mai mult decât dublu faţă de cei 135 CP pe care îi afişează un 206 GTI standard. Însă nu vă închipuiţi că proprietarul a modificat propulsorul de origine franceză.

Nicidecum – l-a înlocuit cu un motor de origine japoneză, un 2,3 litri de pe Honda Accord Type-R. Care în mod normal produce 220 CP, însă în cazul nostru a fost modificat pentru a atinge 300 CP. Şi nu am terminat – acum câţiva ani această maşină era forţată până la 400 CP!

Pentru că vorbim, nu-i aşa, de o maşină destinată senzaţiilor tari pe circuit, interiorul a fost adaptat, renunţându-se la orice elemente de confort şi siguranţă de pe modelul de serie.

Un mic amănunt, totuşi: acest Peug-Honda nu e omologat pentru circulaţia pe drumurile publice… Vi se mai pare atractiv preţul în aceste condiţii?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide