Românul care şi-a făcut supermaşină cu 7000 de euro

Autor: Marius Vișan 27 feb. 2017 Tuning auto

Daniel Moldovan, un mecanic din Alba Iulia şi-a contruit un automobil în propriul garaj. El a folosit piese construite de el şi alte piese de la dezmembrări, iar cu talentul său a reuşit să le îmbine sub forma unei maşini care arată precum cele din filmul MAD MAX. Minunăţia construită de el l-a costat circa 7.000 de euro, dar de aproape şase ani ţine maşina în garaj pentru că nu o poate înmatricula în România.

Motorul de 1600 de cm3 provine de la o autoutilitară Ford Transit, la acesta a mai adougat şi piese de la un Volkswagen şi un Mercedes, plus jantele Nissan, însă chiar dacă piesele sunt noi maşina nu poate fi omologată şi înmatricula în România, motiv pentru care este nevoit să o ţină în garaj.

„Am dus-o la Registrul Auto ca să o înmatriculez dar nu am reuşit. Mi-au spus că nu se poate pentru că este făcută manual. M-au luat apoi la întrebări de unde am cumpărat şasiul. Am zis că este făcut de mine dar nu m-au crezut. «Tu eşti inginer ca să ştii să faci maşini», mi-au spus. Când au văzut-o au rămas impresionaţi şi nu au mai comentat nimic“, a afirmat Daniel, pentru un site de ştiri din România.

Localnicii din zonă îi spun bestiei de 800 de kg ”Bughi”. Daniel însă şi-a pus un număr în partea din spate a maşinii, pe care a scris „Dani“. Pisele sunt distribuite astfel: pe faţă a pus piese de la Ford Escort, pe spate de la Volkswagen, grupul provinde la un Mercedes, iar jantele sunt marca Nissan. Restul pieselor le-a făcut din fier şi ţeavă pe care le-a cumpărat din magazin. 

Mai jos puteţi vedea şi o altă ”lucrare” de-a lui Daniel. Este vorva de un prototip de motocicletă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide