Volkswagen Beetle cu 500 de cai-putere, prezentat la SEMA

Autor: Iulian Dnistran 30 oct. 2012 Tuning auto

Volkswagen a prezentat la salonul de tuning SEMA din Las Vegas un Beetle denumit „Ultimate Super Beetle”. Construit în colaborare cu specialiştii de la APR şi cu cei de la VWvortex, conceptul e bazat pe modelul Beetle Turbo cu motor de 2,0 litri TFSI care, în formă standard, produce 200 de cai-putere.

Dar acesta nu e nici pe departe un Beetle standard. Cu ajutorul unui turbocompresor APR Stage IV GTX, a unui intercooler de performanţă, dar şi a unei serii de modificări Stage IV, care include modificarea softului modulului electronic de control al motorului, o galerie de admisie performantă şi pistoane întărite, motorul de 2,0 litri dezvoltă acum 500 de cai-putere.

Şi pentru că 500 CP sunt prea mulţi doar pentru puntea din faţă, cei de la APR au montat pe Beetle un sistem de tracţiune integrală 4MOTION, pe care l-au luat de pe un Golf R.

Celelalte modificări sunt reprezentate de un ambreiaj de curse, componente noi pentru suspensie, unele dintre care au fost luate de pe un Audi TT RS, un sistem de frânare cu etriere cu şase pistonaşe, jante de 19 ţoli, un pachet aerodinamic pentru exterior şi scaune sport Recaro pentru interior.

Pe lângă „Ultimate Super Beetle”, Volkswagen a venit la SEMA 2012 cu alte patru modele Beetle modificate, dar şi cu un Golf 6 R.

Salonul SEMA se desfăşoară în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2012 în Las Vegas, Nevada, Statele Unite ale Americii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide