Motocross – Zărneşti

Autor: Victor Gavril 28 iul. 2008 MOTO

În perioada 19 – 20 iulie a avut loc cea de a şasea etapă a Campionatului Naţional Individual de motocross. Etapa a contat şi în clasamentul Campionatului Est-European de motocross, în acestă competiţie fiind a treia din acest an. Competiţia s-a desfăşurat pe traseul Berghina din localitatea Zărneşti, judeţul Braşov.

Au luat startul împreună 2 clase, cea de veterani (9 concurenţi) şi Open B adunând la un loc 42 de sportivi europeni. Clasa de veterani a fost câştigată de Florian Pop care a concurat pe o motocicletă Husqvarna. A fost urmat pe locurile 2 si 3 de Alexandru Enceanu şi Daniel Nagy.

La clasa Open B care a contat pentru Campionatul Est-European MX s-a clasat pe primul loc Kadir Masar din Bulgaria, concurând pe un Kawasaki. Locurile 2 si 3 au fost câştigate de Cătălin Nedelcu respectiv de un alt bulgar,  Anton Naidenov.

Clasa de 125 cmc a aliniat la start concurenţi atât din ţara noastră cât si din ţări precum Austria, Bulgaria, Germania şi Moldova. Primul loc a fost câştigat de Mihai Cociu, unul dintre cei doi fraţi moldoveni care s-au întrecut în competiţie, aceştia fiind şi singurii moldoveni clasaţi pe podium. Celălalt moldovean, Nikolay Cociu, a câştigat competiţia Open A.

Singurul francez care s-a clasat pe un podium în această competiţie a fost Andre Gregoire, ocupantul locului 3 la clasa de 85 cmc. Câştigător al clasei a fost bulgarul Yanco Tashev, urmat pe locul secund de George Cabal din România.

La clasa de 65 cmc podiumul a fost în întregime bulgăresc, românii fiind depăşiţi nu doar în rezultate ci şi numeric. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide