Concept: Motocicleta BMW Ninety i se alătură elegantului Gran Lusso

Autor: Tudor Rus 27 mai 2013 Custom & Concept

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când prima motocicletă sport BMW R 90 S a simţit textura asfaltului, iar divizia BMW Motorrad sărbătoreşte ocazia prin conceptul BMW Ninety. Construit în colaborare cu casa de design Roland Sands, conceptul are ca scop transpunerea în prezent a formei celebrei R 90 S.

Lucru reuşit prin păstrarea proporţiilor motocicletei originale dar şi prin forma semi-carenei farului, a rezervorului, a scaunului şi a cozii, puternic inspirate din modelul clasic. Elementele de caroserie sunt fabricate manual, din aluminiu şi colorate în nuanţa de portocaliu Daytona Orange, aţi ghicit, similar cu R 90 S. Motorul şi cadrul au fost vopsite în negru, pentru o mai bună delimitare faţă de caroserie, iar un plus de modernitate este adus de LED-urile aranjate circular în far.

BMW nu a dezvăluit detaliile tehnice pentru conceptul Ninety, însă dacă luăm în calcul că la vremea ei R 90 S era una dintre cele mai rapide motociclete de serie, capabilă să atingă 200 km/h, BMW Ninety nu va dezamăgi. Mai multe imagini aveţi la dispoziţie în galeria foto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide