Hyundai Concept Motorcycle – propunerea inedită a unui designer coreean

Autor: Oraan Mărculescu 23 aug. 2011 Custom & Concept

Unii mari producători auto sunt implicaţi serios şi în domeniul motor (vezi Suzuki, Honda sau BMW), însă alţii acum tatonează terenul – sunt deja de notorietate zvonurile privind interesul Volkswagen pentru producerea de motociclete.

Din direcţia coreenilor încă nu am auzit nici un fel de ipoteză în acest sens, dar iată că un tânăr designer, Min Seong Kim, nu exclude posibilitatea ca, în viitor, Hyundai, cel mai mare constructor auto din Coreea de Sud (şi unul dintre marii jucători dni domeniul auto pe plan mondial), să devină interesat şi de vehiculele pe două roţi.

Hyundai Concept Motorcycle - idee futurista pentru virarea in curbe

Conceptul său, Hyundai Concept Motorcycle, este cu adevărat futurist şi adoptă un stil neconvenţional, cel puţin raportat la motocicletele de viteză cunoscute în prezent. Surprind nu doar dimensiunea pantagruelică a celor două roţi sau „cuşca” de protecţie a pilotului, ci şi lipsa unui ghidon normal.

Şi asta deoarece virarea vehiculului se face prin intermediul… materialelor din care este construit. Este o idee cel puţin ciudată, dacă nu SF: structura motocicletei constă dintr-un tip de materiale care au proprietatea că pot fi maleabile, după principiul de funcţionare al muşchilor umani.

Astfel, când se ia un viraj, corpul se relaxează, fiind astfel posibilă direcţionarea motocicletei unde vrea pilotul, iar, la accelerare, materialele se rigidizează, conferindu-i vehiculului stabilitate şi control în linie dreaptă. Practic, ceea ce suntem tentaţi să considerăm pur şi simplu un roll-cage interesant ca design este, de fapt, o tehnologie futuristă care ar putea să le dea idei marilor constructori.

CUM VI SE PARE IDEEA CONCEPTULUI MOTO HYUNDAI?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide