Carlos Ghosn a dat în judecată Nissan-Mitsubishi şi cere 15 milioane de euro

Autor: ProMotor 22 iul. 2019 Știri auto
Carlos Ghosn a dat în judecată Nissan-Mitsubishi şi cere 15 milioane de euro

Carlos Ghosn a intentat un proces în Olanda împotriva companiilor Nissan Motor şi Mitsubishi Motors, care l-au îndepărtat din poziţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al alianţei anul trecut sub acuzaţia de delapidare, informează Reuters, care citează publicaţia olandeză NRC.

Ghosn solicită de la foştii săi angajatori daune de 15 milioane de euro, acuzând la rândul său greşeli grave făcute de aceştia când l-au concediat, potrivit avocatului său.

„În Olanda, dacă vrei să concediezi un executiv trebuie întâi să-i spui de ce este acuzat şi trebuie să-i pui la dispoziţie dovezile pe care se bazează acuzaţiile. Nu s-a întâmplat niciunul dintre aceste lucruri”, a spus Laurens de Graaf, avocatul lui Ghosn.

Un tribunal din Amsterdam verifică plângerea, dar încă nu a stabilit o dată pentru proces, informează NRC.

Compania de tip holding pentru alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi este înregistrată în Olanda.

Ghosn a căzut în dizgraţie anul trecut, după ce a fost arestat în Japoania şi concediat de Nissan pe baza unor acuzaţii de comportament financiar necorespunzător. Executivul neagă acuzaţiile şi a ieşit în aprilie pe cauţiune, contra sumei de 4,5 milioane de dolari.

Printre alte acuzaţii de fraudă, Nissan şi Mitsubishi au spus că Ghosn au primit în mod incorect compensaţii de 9 milioane de dolari din partea joint-venture-ului.

Cheltuielile suspecte făcute de Ghosn când era preşedinte al Consiliului de administraţie Renault şi Nissan se ridică al 11 milioane de euro, a anunţat constructorul francez în iunie.

Carlos Ghosn are cetăţenie franceză, libaneză şi braziliană, dar a optat pentru Olanda drept domiciliul său fiscal din cauza climatului fiscal mai blând.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide