Audi TTS

Autor: Andrei Nan 12 feb. 2008 Știri auto

Pentru a marca cea de-a zecea aniversare a lui Audi TT, firma germană va prezenta la Detroit varianta sportivă a acestuia. Agresivitatea părţii frontale este dată de blocuri optice care adoptă un design împrumutat de la sportiva Audi R8. Dimensiunile uriaşe ale grilei frontale întăresc aerul sportiv al modelului. Pentru ca "tacâmul" să fie complet , Audi TTS beneficiază de jante din aliaj uşor de 18 inch şi de un spoiler spate de mari dimensiuni. Pedalierul perforat din aluminiu, scaunele şi volanul sportiv sunt elemente care nu puteau să lipsească din "meniul" unei maşini cu pretenţii sportive.

audi ttsSub capota maşinii este montat un motor TFSI de 2,0 litiri care dezvoltă 272 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm disponibil pe o plajă de turaţii de la 2.500 rpm până la 5.000 rpm. Transmisia va fi asigurată de binecunoscutul sistem quattro, cuplat la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, iar opţional, de noua cutie automată DSG cu şase rapoarte. În cazul cutiei automate, Audi TTS este capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 5,2 secunde. Pentru ca maşină să poată fi ţinută în frâu, Audi TTS este echipat cu suspensia activă Audi şi cu discuri de frână de 17".

Asemenea modelului TT şi noua variantă va beneficia de două stiluri de caroserie, coupe şi cabrio, ambele vor fi prezente la Salonul de la Detroit. Preţul de achiziţie al versiunii coupe, în Europa, va începe de la 45.000 de euro, iar maşina va fi disponibilă pentru vânzare la mijlocul anului 2008.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide