Detroit 2009 – TOP 10 dueluri în premieră

Autor: Oraan Mărculescu 17 ian. 2009 Știri auto

6. Mercedes Clasa E vs. Buick LaCrosse

Mercedes Clasa E vs. Buick LaCrosse

Ar părea că noua generaţie Mercedes Clasa E nu are nici un rival la Salonul Auto Detroit 2009. Ei bine, i-am găsit un concurent, cel puţin în teorie. În practică, procentul potenţialilor clienţi de Mercedes care ar putea fi interesaţi de o maşină Buick tinde spre zero. În schimb, procentul celor care îşi vor cumpăra un astfel de Buick şi vor suspina că nu au bani de Mercedes Clasa E va fi aproape 100%…

7. Lincoln MKT vs. Cadillac SRX

Lincoln MKT vs. Cadillac SRX

De această dată, americanii au fost foarte zgârciţi cu pick-up-urile full size şi SUV-urile uriaşe şi gurmande. Lincoln a venit cu un crossover mult mai puţin impozant decât temutul Lincoln Navigator. Cadillac a prezentat noul SRX, mai mic decât precedenta genraţie. Practic, mărcile de lux ale concernelor Ford, respectiv General Motors parcă vor să uite de maşinile cu care se mândreau până acum. Dintre cele două maşini, SRX va avea cu siguranţă succes mai mare.

8. Lexus HS 250h vs. Lincoln MKS EcoBoost

Lexus HS 250h vs. Lincoln MKS EcoBoost

Prin acest nou model, Lexus intră în categoia maşinilor mai… banale, deşi foarte economice. Tot despre economie (dar nu la un nivel aşa de scăzut) este vorba şi în cazul lui Lincoln, care renunţă la motorizările V8 gurmande cu noul MKS. Aşadar, propulsie hibridă vs. propulsie turbo şi tracţiune integrală, în regim de lux. Parcă Lexus are argumente mai solide.

9. Ford Taurus vs. Toyota Camry facelift

Ford Taurus vs. Toyota Camry facelift

Cele mai banale premiere de la salonul auto american. Chiar dacă Taurus este un nume vechi, binecunoscut şi apreciat de americani, Toyota Camry este mult mai bine vândută pe continentul nord-american. În duelul "complet nou, dar american" vs. "parţial nou, dar japonez", tot ultimul se pare că va avea câştig de cauză.

10. Mercedes SLR McLaren Stirling Moss vs. Bentley Continental GTC Speed

Mercedes SLR McLaren Stirling Moss vs. Bentley Continental GTC Speed

Duelul granzilor, care a acaparat interesul milionarilor. Prima propunere este, de departe, un obiect de colecţie, care va sta cel mai mult în garaj. Marele cabriolet Bentley, în schimb, va contribui la creşterea colecţiei… pe două picioare pentru fericitul proprietar. Câştigător al duelului: superbul SLR Stirling Moss. Deşi câştigul se va cifra doar la nivelul imaginii, deoarece financiar grupul Volkswagen va avea mult mai mult de câştigat cu GTC Speed.

VEZI LOCURILE 1-5 din TOP 10 DUELURI DETROIT 2009

 

1. Volvo S60 Concept vs. Audi Sportback Concept

Volvo S60 Concept vs. Audi Sportback Concept

Cele mai frumoase concepte ale Salonului Auto Detroit 2009 anunţă modele de serie care vor face furori în segmentul coupe-urilor cu patru uşi, spre care se îndreaptă tot mai mulţi constructori. Care dintre cele două maşini arată mai bine, nu prea se poate spune, dar e clar că vor "răni" multe inimi.

2. Fisker Karma Sunset Concept vs. Cadillac Converj Concept

Fisker Karma Sunset Concept vs. Cadillac Converj Concept

Fisker este un nume foarte nou, care încearcă să îşi facă loc pe o piaţă în fază incipientă: cea a maşinilor sport cu propulsie alternativă. Cadillac, în schimb, are un renume extraordinar, însă… nu în domeniul maşinilor ecologice. Nici aspectul ravisant, nici tehnologiile adoptate nu par să ducă la un câştigător clar (deşi Cadillac este creditat cu mai multe şanse, făcând parte din gigantul General Motors).

3. Chrysler 200C EV Concept vs. Subaru Legacy Concept

Chrysler 200C EV Concept vs. Subaru Legacy Concept

Deşi ambele maşini au în titulatură termenul "concept", pentru majoritatea lumii este clar că urmează modele de serie cu foarte puţine modificări. Chrysler pare să fie avantajat, deoarece reprezintă o revoluţie faţă de banalul Sebring, în timp ce următoarea generaţie Legacy mizează pe discreţie, urmând a fi o evoluţie nu foarte pronunţată a actualei generaţii.

4. Honda Insight vs. Toyota Prius

Honda Insight vs. Toyota Prius

Auziţi chicotelile chinezilor? Cine pe cine copiază în acest duel din Japonia, dedicat americanilor? Honda Insight este la prima generaţie, în timp ce Toyota Prius a ajuns la a treia – deci e clar că Honda a avut destul timp să-şi analizeze concurentul. Cine câştigă, Honda Prius sau Toyota Insight? Sau poate al treilea, cel care aplică sloganul "cine râde la urmă râde mai bine".

5. Mercedes BlueZero Concept vs. Lincoln C Concept

Mercedes BlueZero Concept vs. Lincoln C Concept

Ciudăţeniile salonului american. Una inspirată din bucătăria japoneză bazată pe… peşti, cealaltă din bucătăria auto franceză, semănând foarte bine cu… Renault Megane. Probabil întrebarea corectă este "care dintre cele două concepte arată mai puţin hilar?"…

VEZI LOCURILE 6-10 din TOP 10 DUELURI DETROIT 2009

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide