Eliminarea taxei auto amânată

Autor: Cosmin Iordache 28 nov. 2008 Știri auto
Eliminarea taxei auto amânată

Iniţial, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat că de la 1 decembrie automobilele noi, cu o capacitate mai mică de 2.000 cmc, ce îndeplinesc norma de poluare Euro IV, vor fi scutite de taxa de primă înmatriculare, ca o măsură menită să resusciteze vânzările pe timp de criză. Guvernanţii îşi văd planurile amânate cu două săptămâni, nu se precizează însă din ce cauze, dar probabil la mijloc birocraţia şi nehotărârea sunt principalele motive.

"Am făcut o scrisoare de informare către Comisia Europeană şi aş fi dorit să avem un răspuns. În cel mai rău caz putem discuta de o amânare de 15 zile. Pe 15 decembrie cel mai târziu va intra în vigoare ordonanţa. Dacă răspunsul vine înainte, ordonanţa se poate publica în Monitor şi înainte", a declarat Tăriceanu, citat de MEDIAFAX.

Decizia de suspendare a taxei este argumentată de Guvern prin analiza rezultatelor bugetare derulate pe parcursul primelor 10 luni ale anului 2008 şi concluziile analizei gradului de adâncire a crizei financiare şi economice în luna octombrie, care relevă o scădere importantă a pieţelor auto şi a producţiei industriei furnizoare, precum şi măsurile de susţinere a sectorului de automobile, afectat de criza financiară internaţională.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide