Farurile speciale de zi obligatorii din 2011

Autor: Cosmin Iordache 26 sept. 2008 Știri auto
Farurile speciale de zi obligatorii din 2011

Toate noile modele de maşini comercializate în Uniunea Europeană ar trebui să fie echipate cu faruri speciale de zi începând cu 2011, a anunţat, Comisia Europeană. În viziunea legiuitorilor europeni, această măsură va reduce considerabil numărul accidentelor în timpul zilei, datorate neatenţiei.

Prezenţa acestor faruri speciale, activate automat în momentul în care motorul este pornit, va fi obligatorie pentru toate modelele noi de maşini particulare şi camionete fabricate începând cu 7 februarie 2011, potrivit unei Directive aprobate la Bruxelles. Autorităţile de la Bruxelles speră că astfel va scădea numărul deceselor din accidente rutiere cu 3-5 procente, precum şi numărul cazurilor de coliziuni frontale cu aproximativ 15 la sută.

Pentru a nu provoca confuzie printre şoferi, care trebuie să meargă cu farurile aprinse în Europa, aceste blocuri optice dedicate maşinilor, camioanelor şi autobuzelor vor diferi în ceea ce priveşte direcţia şi intensitatea faţă de clasicele faruri de întâlnire.

Această nouă dotare va creşte preţul automobilelor în medie cu 150 de euro şi implicit consumul şi emisiile. Prin urmare această directivă ar putea veni în contradicţie cu alte planuri ale organismelor europene

În România există conaţionali care deja au prefaţat directiva europeană şi şi-au dotat automobilele personale (în mare parte Loganuri folosite pe post de taxi) cu LED-uri în stilul impus de Audi. Deci românii nu sunt parveniţi, sunt chiar vizionari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide