Fiat 500 Abarth – primele poze oficiale

Autor: Cosmin Iordache 08 iul. 2008 Știri auto

În momentul apariţiei, Fiat 500 a fost considerat una dintre cele mai draguţe şi inocente apariţii în peisajul automobilsitic din ultimii ani. Abarth păstrează notă, dar presară două degete de agresivitate latentă. Ce a ieşit poate fi comparat cu un pui de pitbull…simpatic, dar nu "mămos".

Fiat 500 AbarthBodykit-ul complet, format dintr-un nou spoiler frontal, praguri mai ample şi difuzorul inserat în partea posterioară, plus jantele negre pe care tronează caracateristicul Scorpion sunt elementele ce diferenţiază Abarth de orice alt Fiat 500 ieşit la promenadă. Pentru că vorbim de un mini hot-hatch, evacuarea dublă nu putea lipsi.

Puterea va veni din partea unui propulsor T-Jet ce va dezvolta 135 de cai, la 5.500 rpm, şi un cuplu de 180 Nm, dezvoltat de la 2.500 rpm. Un plus de cuplu, până la 206 Nm, se poate obţine prin apăsarea butonului Sport. Din luna noiembrie gama Abarth va mai conţine şi o varianta EsseEsse cu 160 de cai.

În locul siglei Fiat, cei de la Abarth şi-a plasat propriul "blazon" şi au continuat în nota nonconformistă prin acele oglinzi vopsite în roşu sângeriu asortate cu etrierii şi dungile laterale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide