Fiat Topolino

Autor: Andrei Ştirbu 21 mai 2008 Știri auto
Fiat Topolino

Fiat nu s-a culcat pe lauri după succesul înregistrat cu modelul 500 în clasa automobilelor de oraş şi italienii se pregătesc să mai coboare încă o clasă pentru a contracara ofensiva preconizată a minusculelor VW Up şi Toyota iQ. Modelul de clasa mică, codificat ca Topolino, va aplică o filosofie diferită, urmând să aibă tracţiune pe puntea din spate şi motorul amplasat tot în partea posterioară pentru maximizarea spaţiului interior.

Puterea va proveni de la un propulsor în doi cilindri de 900 cc. Acest model ca şi omoloagele de la VW sau Toyota se anunţă foarte blânde cu mediul şi au misiunea de a trage în jos emisiile medii pe cap de producător, atât de incriminate de organismele europene în ultima perioadă. Numele sau denumirea sub care este, în prezent, recunoscut modelul provine de la legendarul Fiat Topolino, model care în anii ’30 era unul dintre cele mai mici ale acelor vremuri.

După cum puteţi observa în aceste poze realizate de britanicii de la Autoexpress din surse de inter, Topolino va împrumută elemente stilistice de la reţeta de succes Fiat 500, dar se va renunţa la caracterul life-style, mergând pe o abordare mai practică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide