Ford Mondeo Coupe în plan

Autor: Cosmin Iordache 09 iun. 2008 Știri auto
Ford Mondeo Coupe în plan

După ce Ford Mondeo s-a scuturat de aerul banal cu actuala generaţie, modelul de clasa medie promite să urce încă o treaptă pe scara automobilelor trendy prin apariţia versiunii coupe cu patru uşi, conform britanicilor de la Car Magazine, care confirmă ipotezele recent lansate de cei de la Autobild. Premizele pentru un succes şi un rival mai accesibil pentru VW Passat CC sau Mercedes CLS par a fi îndeplinite, moştenirea kinetică fiind mai mult decât potrivită pentru un model atractiv.

De asemenea, în platforma lui Mondeo. Ford a investit multe ore de muncă şi resurse materiale, rezultând un cadru versatil pentru dezvoltarea unor viitoare versiuni. Conform celor de la Car, platforma C/CD permite ajustări multiple, ampatamentul, lungimea, lăţimea pot fi foarte uşor redimensionate pentru a putea primi noi versiuni de caroserie.

Dacă platforma va fi comună, coupeul în patru uşi va aduce detalii nemaiîntâlnite pe modelele Ford europene, cum ar fi uşi fără ramă, lămpi tridimensionale clare, scaune de tip scoică şi unitate multimedia cu touchscreen. Versiunile superioare Ghia şi Titanium X vor oferi suspensie pneumatică, tracţiune integrală şi motorul de 2.7 litri V6 diesel.

Mondeo Coupe ar putea totuşi deveni o alternativă low-cost şi la Jaguar XF, un model la care „Ovalul albastru” a avut o contribuţie mai mult decât importantă. Modelul va apărea pe piaţă în 2012, pănă atunci însă se preconizează că Mondeo va mai trece printr-un proces de facelift.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide