Nissan Qazana la Geneva 2009

Autor: Oraan Mărculescu 09 mart. 2009 Știri auto

09.03.2009: UPDATE INFO & FOTO LIVE GENEVA 2009

Şi când mă refer la show-car, spun despre acea maşină care apare ca o avanpremieră înaintea lansării unui nou model de serie. Nissan Qazana a fost principalul punct de atracţie al standului constructorului japonez, chiar dacă fetele mai frumoase erau alături de modelul 370Z. Instaurat pe o platformă rotativă, Nissan Qazana a avut oasepţi de soi, precum Arnold Schwarzenegger, şi a atras blitzurile a mii de aparate de fotografiat.

03.03.2009 (19:20): UPDATE FOTO LIVE GENEVA 2009

PRIMELE POZE LIVE CU NISSAN QAZANA CONCEPT surprinse de Promotor.ro în direct din standul Nissan la Geneva 2009!

Vezi pozele în galeria foto

03.03.2009: UPDATE FOTO

Nissan Qazana - interiorPare simpatic şi destinat doar saloanelor auto – însă noul Nissan Qazana Concept, prezentat în premieră la Geneva 2009, prefigurează un model de serie, frate mai mic pentru Nissan Qashqai şi care, foarte probabil, va avea destule elemente tehnice în comun cu viitorul Dacia SUV.

Noua maşină se doreşte sofisticată, dar, în primul rând, fun. Având doar 4 metri lungime, vorbim despre un crossover urban, care preia elemente stilistice de la Nissan Murano sau Qashqai, dar are şi destule trăsături de la noul coupe Nissan 370Z, de exemplu.

Interiorul maşinii este foarte dinamic şi împrumută idei din lumea motocicletelor, însă nu renunţă la soluţii inedite pentru modularitatea interioară.

Mai multe detalii, în comunicatul de pe următoarea pagină.

11.02.2009: UPDATE INFO

Qazana - primul teaserÎntre timp am aflat că de fapt "cazanul" nu va fi un "el", ci o "ea" şi se va numi Qazana. De asemenea, prima poză teaser ne arată că  nu va fi un instrument rudimentar de preparare a licorilor bahice, ci are un aspect foarte high-tech cu LED-uri şi, din ce ne putem da seama, un look high-tech. Nu se ştie însă dacă hazlia denumire va fi păstrată şi în producţie, deşi nici cu Qashqai nu ne este ruşine.

De asemenea, viitorul model va fi produs la uzina din Sunderland, urmând să ia locul citadinei Micra. Data la care se va prezenta în faţa publicului nu este încă elucidată, prefigurându-se spre finalului lui 2010.

31.01.2009:

Nissan Qazana schiteNe mai desparte o lună de primul mare salon auto european, unde Nissan, care a lipsit de la Salonul Auto Detroit 2009, ne pregăteşte o surpriză crossover: Nissan Qazan.

Trecând peste denumirea comică pentru români, va fi vorba de un crossover situat sub Nissan Qashqai, care, teoretic, prefigurează un competitor pentru noul Toyota Urban Cruiser sau fraţii Suzuki SX4 / Fiat Sedici.

Însă "cazanul" ne mai stârneşte nişte întebări: oare va fi înrudit tehnic cu Dacia SUV?

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide