Pasageri necuvântători

Autor: Mediafax 19 iun. 2007 Știri auto
Pasageri necuvântători

Membrii Organizaţia PDSA se gândesc dacă animalele călătoresc în siguranţă. De exemplu, dacă un vehicul care circulă cu 30 de kilometri pe oră este implicat într-un accident, un câine de 22 de kilograme care s-ar află în maşină ar fi aruncat în afară cu o forţă echivalentă unui urs polar.

Ei sfătuiesc şoferii să lege câinii mari cu o centură de siguranţă special construită pentru ei care să se fixeze în jurul pieptului, spatelui şi umerilor animalului şi care să se prindă ca o centură normală. Câinii mai mici ar trebui să fie închişi într-o cuşcă de animale foarte bine ventilată, care să fie şi ea asigurată cu o centură de podeaua vehiculului.

Membrii organizaţiei recomandă de asemenea ca animalele să fie dresate de mici pentru a fi obişnuite cu maşinile, şoferii să meargă cu viteză constantă pentru a nu-i speria şi să îi plimbe pe căţei înainte de a îi băga în maşină, să facă opriri regulate şi să îi răsplătească după o astfel de călătorie. Câinii nu ar trebuie lăsaţi niciodată să scoată capul pe geam.

Această organizaţie oferă gratuit îngrijiri medicale animalelor bolnave sau rănite ai căror proprietari nu îşi permit să plătească pentru tratamentele lor. Ei au precizat că au dat aceste sfaturi, încercând astfel să menţină siguranţa animalelor şi a şoferilor pe timpul vacanţelor de vară.

Potrivit Departamentului de Transport, 200.000 de accidente rutiere pe an sunt provocate pentru că şoferul este distras din diverse motive, fie de animalele, copii sau insectele.

"Maşinile sunt un mediu străin pentru animale, dar cu răbdare şi cu câteva simple precauţii, o călătorie cu maşina poate fi plăcută şi sigură pentru tine şi pentru căţelul tău", a spus veterinarul Steven Leonard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide