Porsche acuză Nissan că a trişat pe Nurbugring

Autor: Dan Vache 02 oct. 2008 Știri auto

Aşa au făcut cei de la Porsche, constructor care nu doar că a acuzat Nissan că a trişat pe Nurburgring dar a adus şi o probă. Cel puţin cei de la Porsche sunt primii care se bazează pe ceva real atunci când acuză că Nissan a trişat timpul de 7m.29s. obţinut cu GT-R pe Nurburgring.

Oficialii Porsche au declarat că timpul obţinut de Nissan GT-R nu putea fi atins decât dacă maşina folosea un tip mai special de cauciucuri faţă de cel pe care îl are în dotare modelul japonez indiferent de pieţele pe care este comercializat. Pentru a demonstra acest lucru Porsche a cumpărat din SUA un Nissan şi l-a testat pe Nurburgring bară la bară cu două modele proprii: un Porsche 911 Turbo şi un Porsche GT2. De această dată bolidul japonez a folosit cauciucuri Michelin Sport Cup.

Rezultatul a fost uimitor: Nissan a obţinut un timp cu 25 de secunde mai mare decât cel de 7m.29.s în timp ce Porsche 911 a obţinut 7m.38s. iar cel de al doilea Porsche 7m.34s. Oare pilotul celor de la Nissan era un magician al şoselelor când a obţinut acel timp record sau Nissan chiar a trişat? Cât despre pilotul folosit de Porsche, Nissanul nu a fost condus de pilotul lor oficial, fost campion de raliuri, ci de un mecanic de şasiuri expert pe Nurburgring. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide