Porsche – Concurent cu Seria 1, Audi A3?

Autor: Oraan Mărculescu 13 mart. 2009 Știri auto

Micul print Porsche13.03.2009: UPDATE FOTO

Iată cum ar putea arăta viitorul Porsche de clasă compactă, potrivit Scoopy. O maşină mai mult coupe decât hatchback, cu elemente de identitate clară Porsche. Sau un fel de Volkswagen Scirocco mai exclusivist, dacă vreţi.

Nu există informaţii despre o eventuală versiune în cinci uşi, însă este mai mult decât probabil ca noul model să beneficieze de motoare diesel, preluate de pe Volkswagen Golf 6, la fel ca restul platformei tehnice, care însă va avea setări pentru privilegierea sportivităţii.

Aşteptăm cu interes duelul fratricid cu Audi TT şi Volkswagen Scirocco. De fapt, cu următoarele generaţii ale acestora, deoarece noul baby-Porsche este aşteptat nu mai devreme de anul 2014.

09.06.2008:

Legăturile dintre cei doi producători germani par să se extindă mult peste nivelul negociat în momentul proiectării modelelor Touareg şi Cayenne. Deşi preluarea Volkswagen de către Porsche nu este încă sigură, planurile aparent sunt deja făcute. Iar pe baza viitoarei generaţii Golf 6, Porsche va lansa propriul său model în clasa compactă.

Acesta urmează să se bată direct în segmentul premium, cu modele precum BMW Seria 1, Audi A3 şi Alfa Romeo 149. Chiar dacă poate părea un sacrilegiu, extinderea gamei Porsche vine ca o consecinţă directă a nevoii de reducere de costuri concomiten cu acaparerea unei cote de piaţă. Se pare că şi de această dată departamentul finanaciar de la Porsche a reuşit să-şi impună opinia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide