Seat Bocanegra spre producţia de serie

Autor: Cosmin Iordache 07 mai 2008 Știri auto
Seat Bocanegra spre producţia de serie

Seat Bocanegra ar fi trebuit să fie noul Seat Ibiza, dar pe drumul dintre concept şi produs de serie anumite detalii s-au pierdut, inclusiv grila care a dat numele prototipului iniţial. Valul de euforie generat în momentul lansării la Geneva a fost însă mai mult decât suficient pentru constructorul spaniol în a decide ca ingredientele minune ale conceptului să fie folosite pe versiunea sportivă a Seat Ibiza Cupra.

Conform britanicilor de la Autoexpress, viitoarea Cupra va revendica grila Bocanegra şi farurile pătrunzătoare care au făcut furori în momentul expunerii în faţa publicului. De asemenea, kitul de pe concept va îmbrăca şi versiunea sportivă şi ca bonus clienţii vor primi un acoperiş panoramic.

Propulsorul care va anima versiunea Cupra va fi un FSI twin-turbo de 1.4 litri, instalat de altfel şi pe prototipul lansat la Geneva. Cei 180 CP presupuşi, împreună cu cutia semi-automată DSG ar trebui să imprime un comportament mai mult decât sportiv Ibizei Cupra. Versiunea de serie va apărea în 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide