Subaru Forester – etalon de siguranţă în USA

Autor: Cosmin Iordache 18 apr. 2008 Știri auto
Subaru Forester – etalon de siguranţă în USA

Echivalentul american al lui Euro NCAP, IIHS (Institute Insurance for Highway Safety) a decretat Subaru Forester unul dintre cele mai  sigure automobile din clasa sa, încoronându-l Top Safety Pick 2008. Pentru a primi această recunoaştere, un model trebuie să treacă mai multe teste de impact frontal, lateral şi în partea din spate. De asemenea,  un model trebuie să fie dotat cu sistem electronic de control al stabilităţii pentru a accede la recunoaşterea americană.

Modelul nu a fost însă testat şi în Europa, între organismul european şi cel american existând diferenţe în materie de rezultate. Singurul model Subaru şifonat de Euro NCAP a fost Legacy Outback, obţinând un punctaj de 4 stele la testele din 2002. Această valoare a fost una mai mult decât decentă pentru începutul anilor 2000, deci premize în favoarea siguranţei  există pentru Subaru. 

Subaru a mai primit o distincţie similară şi pentru  Impreza la clasa mică, compacta niponă fiind cel mai mic model luat în considerare de IIHS. Americanii acordă calificative pentru impactul frontal realizat la 64 km/h sau cel lateral sau din spate, fiind mai puţin scrupuloşi în a calcula punctaje.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide