Taxa auto majorată pentru maşinile second hand

Autor: Cosmin Iordache 03 dec. 2008 Știri auto
Taxa auto majorată pentru maşinile second hand

Chiar Premierul Călin Popescu Tăriceanu, citat de MEDIAFAX, răspunde la această întrebare:"În prima parte a anului am spus nu o dată că importul nestingherit de maşini de ocazie va duce la dispariţia sau la pericilitarea locurilor de muncă în industria românească şi iată că Dacia, astăzi, este cu producţia oprită şi vor trebui să ia măsuri severe, aş spune, pentru a adapta ciclul şi ritmul de fabricaţie la modul în care evoluează piaţa. S-ar putea şi anul acesta să trebuiască să mai luăm nişte măsuri de stimulare vânzărilor, pentru că interesul e să păstrăm locurile de muncă şi să creştem economia."

Concret, în şedinţa de joi a Guvernului se va discuta posibilitatea de a creşte taxa auto pentru autoturismele second-hand. Pentru că această decizie poate fi luată fără acordul Comisei Europene este de aşteptat ca automobilele aduse din Vest să fie impozitate cu o taxă mai mare.

Pe de altă parte este analizată şi posibilitatea creşterii primei de casare pentru scoaterea din uz a maşinilor vechi la un nivel care să atingă ori să depăşească "pragul psihologic" al echivalentului în lei a 1.000 euro. Cel mai probabil prima de scoatere din uz ar putea creşte la 4.000 de lei noi.

Întrebat de deznodământul telenovelei privind suspendare taxei auto pentru automobilele noi sub 2.000 cmc, Tăriceanu a declarat că răspunsul nu a fost încă primit de la C.E.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide