Subaru se retrage din WRC

Autor: Cosmin Iordache 16 dec. 2008 Raliuri
Subaru se retrage din WRC

Subaru Impreza este unul dintre modelele care practic a crescut o dată cu Campionatul Mondial de Raliuri. Generaţia actuală a schimbat însă reţeta, prevestind parcă vestea cruntă pe care astăzi cei de la Subaru ne-o dau, retragerea din WRC după încheierea sezonului 2008 ! Vânzările slabe ale acestui model şi criza economică, i-a făcut însă pe cei de la Fuji Heavy Industries, proprietarul Subaru să nu mai finanţeze participarea în raliuri.

Subaru paricipă în WRC din 1980, în cei 28 de ani, reuşind să câştige trei titluri mondiale la constructori şi trei la piloţi. Cel mai recent succes s-a înregistrat în 2003, când Peter Solberg a luat laurii în faţa vedetei în ascensiune la acea vreme, Sebastien Loeb. Subaru a reuşit în acel an, doar un loc trei pe echipe.

Un alt constructor care spune adio WRC este Suzuki, echipa de abia intrată în această competiţie abandonând subit. Suzuki nu este un nume important în aceaastă competiţie, dar în ultimele curse se aflau pe drumul cel bun, reuşind clasări în top 5.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide