Editoblog 16 octombrie 2007

Autor: Andrei Nan 16 oct. 2007 Opinii
Editoblog 16 octombrie 2007

Din fericire, SIAB 2007 a fost un Salon Auto Internaţional prin aspect. Din păcate, a fost departe de nivelul unor mult mai titrate Frankfurt sau iminentul Tokyo.

Să ne uităm puţin la Salonul de la Frankfurt: zeci de premiere mondiale, maşinile în prim plan, multe concepte, un loc adecvat pentru o expoziţie de un asemenea calibru, informaţii multe şi mii de jurnalişti acreditaţi. Dar Tokyo? Deşi încă nu a început, suntem asaltaţi de o pleiadă de concepte care mai de care mai futuriste, iar, prin prisma ediţiilor precedente, vom avea de a face cu un adevărat orăşel dedicat automobilului. Oricum, ProMotor va fi acolo live şi va lua pulsul Salonului japonez în direct.

La SIAB 2007 am avut o premieră mondială, Dacia Pick-Up (o utilitară?!), am avut şi câteva concepte, am avut un plus de stil şi eleganţă în ceea ce priveşte amenajarea standurilor şi, bineînţeles, hitul "Fata mea-i fotomodel" putea fi adoptat, cu uşurinţă, ca imn pentru aproape toate standurile importatorilor, hostesele noastre fiind, de departe, mai hot decât ale altora. Suficient pentru a fi pe axa Frankfurt – Tokyo? Nu. Rămânem la stadiul unui târg auto ceva mai evoluat, cu un public ceva mai educat în privinţa maşinilor, dar cam la fel de needucat în privinţa stricăciunilor produse şi a bădărăniei faţă de fete, cu o organizare defectuoasă, unde accentul cade pe românescul comision şi mai puţin pe europeana imagine, în general cu multe lipsuri faţă de un Salon de anvergură.

Suntem, totuşi, o ţară obscură, din estul Europei, deşi Brent Valmar declara, la inaugurarea SIAB, că acest Salon este cel mai important pe plan zonal, iar Călin Popescu Tăriceanu a vizitat Salonul de patru ori, mai mult decât oricare alt politician român. Am avut un Salon organizat într-un cort, cu parcări insuficiente amenajate pe pietriş, cu un acces care le-a scos peri albi tuturor vizitatorilor şi organizatorilor, cu accent pus mai mult pe fotomodele decât pe maşini şi cu vânzarea direct din stand a exponatelor.

Deci, concluzia pare clară: SIAB poate scăpa de "I". Şi totuşi, majoritatea dintre voi aţi fost mulţumiţi, 40% fiind de părere că această ediţie a fost foarte bună, iar 30% că a fost doar bună. Numai 30% v-aţi declarat pesimişti, alegând varianta "sub aşteptări". Prin urmare, SIAB putem spune că a avut succes şi nu ne rămâne decât să aşteptăm Salonul de peste doi ani. Care sperăm să nu fie organizat pe la Ciolpani sau Baloteşti sau, cine ştie, undeva pe Valea Prahovei…

Până atunci, mai avem o săptămână în care puteţi vota cea mai bună poză făcută de userii promotor.ro la SIAB 2007. "Fotograful" cel mai bun astfel desemnat va ajunge la următoare ediţie mult mai uşor, datorită premiului, un PDA Phone cu GPS. Iar dintre cei care votează, un norocos se va delecta în timpul liber cu un monster truck cu telecomandă, oferit de autoart.ro, condiţiile necesare fiind să aibă timp liber şi să îl ţină bateriile.

Şi, pentru că în perioada SIAB, presa a consumat cantităţi impresionante de tuş, hârtie şi neuroni pe marginea fetelor de la SIAB, iar vizitatorii au consumat multe baterii şi acumulatoare cu aparatele foto pentru a surprinde acelaşi lucru, să nu uităm de votul vostru, în ce o priveşte pe Miss SIAB ProMotor. Aţi votat, aţi ales-o, acum va trebui să aveţi răbdare până o veţi revedea. Şi vă rugăm nu mai insistaţi: nu îi divulgăm mailul sau numărul de telefon. Le păstrăm pentru noi 🙂

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide