Arash AF-10, supercar britanic

Autor: Cosmin Iordache 13 oct. 2008 Prezentări

Arash AF-10 Arash Farboud este un antreprenor iranian cu cetăţenie britanică al cărui vis, acela de a crea un supercar capabil să rivalizeze cu granzii a devenit realitate. Primele schiţe cu acest model au văzut tiparul în 2005, de atunci supermaşina trecând prin două versiuni intermediare. Totuşi se pare că iranianul nu visează tocmai original, AF-10-le rezultat aducând a încrucişare între Saleen, Ferrari şi Koenigsegg.

Atipic pentru un constructor britanic independent este şi faptul că a optat pentru o motorizare americană pur-sânge, sub capotă aflându-se un monstru de 7.0 litri şi 550 CP, preluat de la Corvette. Graţie caroseriei ultrauşoare, supercarul poate atinge viteza de 96.5 km/h (0-60 MPH în unităţi britanice) în doar 3,4 secunde. Cutia de viteze este una cu 6 rapoarte, provenită de la cei care au dezvoltat aceeaşi componentă şi pentru Ferrari Enzo. O versiune supralimentată cu 850 CP este aşteptată în viitor.

Deşi performanţele de top presupun de obicei sacrificii în materie de lux, Arash Af-10 se anunţă garnisit cu piele, navigaşie, touchscreen şi cameră pentru mersul cu spatele. Aşa să fie, sau Arash Farboud visează frumos?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide