Dacia Sandero – informaţii oficiale aproape complete

Autor: Oraan Mărculescu 15 mai 2008 Prezentări

Cu ocazia lansării pe piaţă anunţată pentru iunie, Dacia Sandero va fi oferită iniţial doar cu două motorizări pe benzină, cunoscutele 1,4 şi 1,6 litri, cu doar două supape pe cilindru, cu puteri de 75 CP (55 kW), respectiv 90 CP (64 kW). Se pare că motorizarea diesel, în cele două versiuni de putere, de 70 şi 85 CP, va mai întârzia până în toamnă sau chiar până la sfârşitul lui 2008, în timp ce o versiune mai puternică pe benzină este deocamdată o necunoscută.

Dacia Sandero va fi oferită la început cu două motorizări pe benzină

Chiar dacă motorizările par puţine, nivelurile de echipare sunt numeroase, în număr de cinci: Sandero (echiparea de bază), Ambiance, Preference, Laureate şi Prestige. Bineînţeles, ultimele două îi vor gratula pe clienţi cu finisări de un nivel mai ridicat, în timp ce primele trei sunt destinate strict celor care urmăresc un buget cât mai redus.

Dacia Sandero va fi oferită cu cinci niveluri de echipare

În ce priveşte echiparea de serie, o mare surpriză este prezenţa ABS-ului încă din echiparea de bază – deşi, în cazul acesteia, pentru obţinerea unui preţ cât mai coborât, ar fi fost de preferat includerea acestui sistem pe lista de opţionale. Se pare, însă, că francezii nu doresc să repete experimentul Dacia SuperNova Europa, o maşină catalogată drept… "cheală" din punct de vedere al dotărilor la vremea ei. Chiar dacă preţurile oficiale nu sunt cunoscute încă, versiunea Laureate oferă cel mai echilibrat pachet de dotări standard şi este cel mai probabil să devină preferata majorităţii clienţilor – deoarece, faţă de Preference, plusează cu aerul condiţionat, geamurile şi oglinzile electrice sau computerul de bord.

Dacia Sandero are echipări standard suficiente

În ce priveşte lista de dotări opţionale, apare o inadvertenţă: aerul condiţionat este opţional pe Laureate şi Prestige, deşi în lista dotărilor de serie acesta apare standard la aceste nivele de echipare. Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva s-au strecurat erori şi în lista de echipamente standard. Airbagurile laterale sunt disponibile ca opţiune pe toate nivelurile de echipare, dar numai împreună cu airbagul pentru pasager.

Dacia Sandero are o listă scurtă de dotări opţionale

Cei pentru care culoarea maşinii contează mai mult decât orice altceva nu vor fi prea satisfăcuţi de gama de culori oferită pentru Sandero, care se bazează pe nuanţe reci, cu preponderenţă gri şi albastru.

Dacia Sandero este oferită cu o paletă de culori reci

Însă cei care apreciază spaţiul interior vor fi foarte satisfăcuţi de ceea ce oferă Dacia Sandero – măsurătorile interioare oficiale sunt foarte optimiste şi depăşesc cu mult media clasei mici, apropiindu-se foarte mult de ceea ce oferă maşinile de clasă compactă ca habitabilitate.

Dacia Sandero oferă o habitabilitate peste media clasei mici

Cu cei 4,02 metri lungime, Dacia Sandero se dovedeşte un automobil foarte bun pentru utlizare mixtă, atât ca maşină de oraş, cât şi pentru drumurile interurbane. Surprinde garda la sol generoasă, de 155 mm, ceea ce se anunţă de bun augur pentru drumurile pline de gropi.

Dacia Sandero are dimensiuni exterioare compacte

Mai rămâne doar problema spinoasă a preţurilor. La lansarea de la Geneva 2008 s-a afirmat că preţul pentru cea mai dotată versiune va fi de 9.500 euro – să fie vorba despre Dacia Sandero 1,6 Prestige? Dacia Logan 1,6 16V Prestige are un preţ de 9.900 euro, diferenţa de 400 de euro putând fi justificată de motorul mai modern. Dar există şi surse Dacia, neconfirmate oficial, care afirmă că preţurile lui Sandero vor fi cu până la 15% mai mari decât ale lui Logan, în condiţii de motorizări şi echipări similare. Ceea ce ar putea însemna că 9.500 euro ar fi preţul lui Sandero 1,6 Laureate, iar 1,6 Prestige ar putea ajunge la 10.000 euro.

Oricum ar fi, mai este doar foarte puţin până când preţurile concrete vor fi date publicităţii. Până atunci, este clar că Dacia Sandero oferă un compromis imbatabil în clasa mică, prin spaţiul interior şi dotările standard oferite, pentru preţuri sub 10.000 euro. V-aţi înscris pe lista de comenzi? Dacă sunteţi interesat de Dacia Sandero, faceţi-o cât mai repede, pentru că se preconizează o cerere foarte mare în vest.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide