Ferrari GT California

Autor: Cosmin Iordache 07 oct. 2008 Prezentări

Ferrari GT CaliforniaDupă ce Ferrari GT California a fost surprins bine mascat, defilând pe străzile din peninsulă, primele poze oficiale cu viitorul model Ferrari au ajuns deja pe internet. Pentru nostalgici şi pasionaţi ai modelelor clasice italieneşti avem doar veşti bune, acest model fiind reîncarnarea modernă a originalului Ferrari 250 GT California, la modă în anii ’60. Pentru a şterge patina timpului şi a se alinia la tendinţele curente, moştenirea istorică este presărata cu modernism preluat de la modelele actuale Ferrari F430 şi 599.

Din păcate, cei de la Ferrari ne dau indicii vizuale şi tehnice cu moderaţie, detalierea fiind deocamdată sub un semi-embargo. Din concisul comunicat de presă emis de constructor aflăm ca GT California aduce mai multe premiere pentru Scuderie. Prima ar fi acoperişul rigid retractabil, cu siguranţă un factor de succes şi o mare bilă albă la capitolul versatilitate. Cea de-a doua noutate înseamnă transmisia cu ambreiaj dublu şi şapte rapoarte, ce asigură o livrare mai liniară a puterii către puntea din spate. Cu cele 310 g/km de dioxid de carbon, Califorina se anunţă şi cel mai "verde" Ferrari de pe piaţă.

Sub capotă se va află propulsorul V8 de pe F430, oferind 460 de cai şi, graţie noi transmisii şi a aluminiul preponderent în componenţa caroseriei, împinge GT California până la 100 km/h în doar 4 secunde. Modelul a debutat în lumina reflectoarelor la Salonul de la Paris, dar Ferrari promite să ne ţină la curent cu ultimele noutăţi pe site-ul dedicat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide