Ford B-Max – modelul de la Craiova

Autor: Cosmin Iordache 13 nov. 2008 Prezentări

Ford B-Max speculaţiiFord va produce la Craiova înlocuitorul modelullui Fusion, un MPV de clasă mică dezvoltat pe platforma lui Ford Fiesta, care va împrumuta pe lângă soluţiile tehnice şi aspectul plăcut al modelului supermini, după cum speculează cei de la Autoexpress, artizanii acestor prime imagini procesate pe calculator.

Pentru a oferi mai mult spaţiu modelul va adopta o linie a plafonului mai înaltă şi un ampatament lungit. Interiorul va fi caracterizat de modularitate, incluzând o banchetă care glisează şi multe compartimente pentru bagaje. De asemenea, un sistem de control în genul i-Drive de la BMW, dar care va debuta întâi pe Ford C-Max, îşi va face apariţia pe mini-MPV-ul ce se anunţă foarte tehnologizat.

Sub capotă se vor afla motoare mici cu injecţie directă, dar care vor profita din plin de atu-ul numit turbo. Benzinele vor fi reprezentate de un propulsor de 1.0 litru cu o plajă de puteri între 89 ş108 CP, iar vârful de gamă se preconizează a fi un 1.6 de 148 CP. Adepţii diesel vor avea ca opţiune economică un TDCi de 1.6 litri care va oferi o putere de 110 CP.

Ford B-Max va intra în producţia de serie începând din prima parte a anului 2010 la uzina din ţara noastră şi se doreşte să depăşească condiţia lui Ford Fusion, urmând să fie o alternativă la Opel Meriva şi Renault Modus.

Ford plănuieşte să producă la Craiova 100.000 de exemplare încă din primul an, urmând să marească producţia dacă Europa va îmbrăţişa noul model ce se anunţă economic şi spaţios. Pe lângă Ford B-Max va fi produs şi modelul comercial Ford Transit Connect.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide