Kia Forte – Toate detaliile oficiale

Autor: Oraan Mărculescu 16 feb. 2009 Prezentări

16.03.2009: UPDATE VIDEO

KIA Forte, un nou stilNoul KIA Forte înlocuieşte modelul cu mai puţin succes Cerato, însă pe unele pieţe maşina va fi vândută chiar sub această denumire.

În această săptămână a venit rândul Orientului Mijlociu şi Africii să primească noua maşină, care se anunţă printre cele mai bune oferte în segmentul familistelor compacte.

Urmăriţi un nou video în galeria multimedia.

12.02.2009: UPDATE FOTO

Forte - sedan decentVersiunea pentru America de Nord a lui KIA Forte va ajunge în showroomurile americane cel târziu în vara acestui an, urmând a înlocui KIA Spectra, un model cu un succes mult prea modest.

Motorizările pentru piaţa americană vor fi în număr de două, ambele cu patru cilindri şi almentate cu benzină. Primul are 2,0 litri şi 156 CP, fiind cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte sau una automată cu 4 trepte. Celălalt este motorul de 2,4 litri îmbunătăţit, având acum 173 CP şi fiind cuplat standar la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau, opţional, cu o cutie de viteze automată "Sportmatic", cu 5 trepte.

Cele trei niveluri de echipare propuse anunţă o echipare destul de bogată, încă din versiunea de bază fiind oferite sistem radio cu sistem SIRIUS, mufă USB şi conexiune Bluetooth, precum şi un pachet de siguranţă complet, constând în airbaguri frontale şi cortină, sistem control stabilitate ESP sau sistem de control al presiunii în pneuri TPMS.

31.08.2008:

Interiorul este reusitDupă o serie de imagini teaser şi poze spion, Kia a dat publicităţii detaliile oficiale despre noul său model. Acesta va fi pus în mişcare de un motor de 1,6 litri benzină de 124 CP şi un 1,6 litri diesel de 128 CP, iar Kia are de gând să vândă 50.000 de modele pe an în ţara de origine şi aproape 170.000 în alte ţări.

Kia Forte va ajunge şi in SUA, dar abia peste un an, urmând a fi acompaniată şi de un coupe bazat pe Koup Concept. Iar asta nu e tot. Preţul de pornire, e adevărat, în Coreea, este de 11.200 de dolari. Cu asemenea preţuri şi eventual cu încă o garanţie de 7 ani, nu ar fi exclus ca odată ajunsă în România, Kia Forte să îngroape direct modele de succes precum Clio Symbol sau Renault Megane Sedan.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide