mercedes slr 722 edition paris 2006

Autor: Andrei Nan 15 feb. 2007 Prezentări

 

De doi ani, SLR face parte din clubul Olimpului maşinilor supersport. Şi, pentru că întotdeauna este loc de mai mult în ce priveşte exclusivismul, la Paris a fost prezentat 722 Edition.

 

 

Este vorba despre o bijuterie tehnică, dedicată unui moment istoric: în 1955, modelul Mercedes-Benz 300 SLR, cu numărul de concurs 722, câştiga cursa Mille Miglia, sub comanda lui Stirling Moss şi Denis Jenkinson.

 

 

Faţă de un SLR „normal”, această ediţie specială se diferenţiază prin câteva detalii: jante negre de 19”, din aliaj, gardă la sol coborâtă cu 10 mm, un spoiler faţă nou, cu un „spliter” inferior proeminent, precum şi un difuzor special conceput. Un alt element distinctiv este indicativul 722, de pe „branhiile” laterale. Habitaclul se prezintă cu scaune mult mai sportive, îmbrăcate în piele Alcantara, în timp ce ornamentele din carbon sunt folosite în exces.

 

 

Sub capotă, evoluţia propulsorului V8 AMG nu este spectaculoasă: doar 24 CP mai mult ca versiunea de serie. Totuşi, cei 650 CP înseamă o putere litrică respectabilă, de 119 CP/litru – este adevărat, cu ajutorul compresorului mecanic. Faţă de concurenţi precum Ferrari 599 GTB Fiorano, Lamborghini Murcielago sau Porsche Carrera GT, SLR 722 Edition se dovedeşte cel mai rapid, atât în ce priveşte demarajul până la 100 km/h (3,6 secunde), cât şi ca viteză maximă (337 km/h). Dar să nu uităm că şi concurenţii au versiuni de colecţie…

 

 

Preţul sau numărul de exemplare care vor fi produse au rămas un mister, dar cel mai probabil lista exclusivistă este deja închisă, judecând după feedbackul pozitiv al publicului la Salonul Auto de la Paris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide